Angajatorii le-au tras ţeapă şomerilor gorjeni

Zeci de şomeri s-au înghesuit vineri să prindă un loc de muncă în ciuda faptului că bursa fusese anunţată pentru absolvenţi, promoţia 2011. Dacă tinerii n-au fost prea interesaţi, gorjenii care au rămas fără slujbă au depus zeci de CV-uri în speranţa că vor prinde un loc de muncă. Nici angajatorii nu au fost serioşi. Îşi anunţaseră prezenţa 40 de angajatori însă doar 25 au fost prezenţi în sală.

Bursa locurilor de muncă nu mai înseamnă de mult o şansă pentru tineri să-şi găsească un loc de muncă. Dar cum speranţa moare ultima, vineri la bursa pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, s-au prezentat doar câţiva absolvenţi şi mai mulţi şomeri trecuţi de 40 de ani. Mulţi dintre ei s-au ales doar cu promisiuni. ”Mi-am depus un CV şi a rămas să mă cheme luni la interviu. Am pus CV pentru meseria de şofer. Acum să vad dacă o să mă cheme. Ce să zic, nu e prima dată când vin, e greu să stai fără să munceşti mai ales dacă mai ai şi greutăţi”, a declarat Sorin Mitrescu, din Târgu Jiu.

Condiţii grele

În ciuda faptului că bursa era destinată absolvenţilor şi prin urmare experienţa în câmpul muncii trebuia să fie cel puţin printre ultimele criterii de selecţie, cei mai mulţi angajatori prezenţi în sală au impus pentru job-urile puse la bătaie vechime pe piaţa muncii. ”Cerinţele nu sunt foarte grele, trebuie puţină experienţă şi putere de muncă. Nouă ni s-a comunicat că este o bursă a locurilor de muncă aşa că nu am fost informaţi că este doar pentru absolvenţi. Astea sunt criteriile”, a declarat un reprezentat al unei companii de asigurări.

SLAB

Conducerea AJOFM Gorj nu se aştepta nici ea la o aşa slabă participare a angajatorilor. Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj, este însă încrezător că bursa va avea succes. ”Era o bursă destinată angajatorilor însă nu puteam să nu-i primim pe toţi cei care sunt în căutarea unui loc de muncă. Într-adevăr ne confirmaseră prezenţa un număr de 40 de angajatori însă au fost prezenţi în jur de 25”, a declarat Romeo Chiriac.

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: