Tg. Cărbunești: Drum plin de gropi. Ce spun autoritățile!

Un drum comunal din orașul Târgu Cărbunești, județul Gorj, arată ca după bombardamente. Șoferii fac slalom printre gropile apărute în ”șosea”, fiind nevoiți să circule cu viteza melcului. Este vorba de drumul comunal DC59, care face legătura între satele Crețești și Curteana.

Autoritățile locale spun că este vorba de un drum de balast și că nu pot să intervină până nu se mai usucă pământul. ”Este un drum de balast și de fiecare dată după perioada iernii se întâmplă așa ceva. Nu putem interveni la momentul acesta, pentru că am face mai mai mult rău decât bine. Înnămolești acolo. În fiecare an, drumurile au fost întreținute prin depuneri de material, de piatră spartă. Sper ca în curând să reușim să mergem cu asfaltul mai departe, pentru că după 30 de ani au și ei 1.5 km de asfalt, coasta Curteana, făcut în 2017. Sper să putem să continuăm și, în momentul în care se va usca, se va interveni pe el, se va îndrepta”, a declarat Dănuț Birău, primarul orașului Târgu Cărbunești.

Autoritățile locale spun că la nivelul orașului sunt 40 de km de drumuri comunale și sătești și că în fiecare an au făcut lucrări de reabilitare pe anumite tronsoane din acestea. Cât despre drumul în cauză, spun că vor încerca să obțină fonduri guvernamentale. Au mai încercat o dată, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), dar proiectul nu a primit finanțare din cauză că studiul de fezabilitate era foarte mare. În acest condiții, studiul va fi reactualizat, procedura fiind posibilă din acest an.

Vizualizări: 1,710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: