Bugetele primăriilor nu mai permit salarii mari. „Nu sunt bani!”

Salariile majorate le dau bătăi de cap primarilor. Peste tot, funcționarii primesc mai mulți bani din acest an, iar primarii nu știu de unde vor strânge sumele necesare ca să poată face și investiții în comunele pe care le conduc.

La Roșia de Amaradia, cel mai mic salariu îl primește femeia de serviciu. Primarul Liviu Cotojman se gândește cu groază la bugetul pe acest an mai ales că toate lefurile au crescut la nivelul instituției. “S-au făcut măririle astea, au venit ca o povară mai ales în spinarea noastră, a primăriilor. E o povară pe care nu știm cum s-o ducem. Ne gândim dacă se mai merită să fii primar în ziua de astăzi. Sunt multe responsabilități, dar bani nu sunt. Au mai crescut salariile, pensiile, dar banii de unde au fost luați? Bugetele locale nu permit salarii atât de mari. La mine, în primărie, salariul minim în mână este de 1.600 de lei”, a spus, la Radio Infinit, primarul Cotojman.

Pe lângă salariile majorate din acest an, primăriile trebuie să achite și toate cheltuielile cu persoanele cu handicap. La Roșia de Amaradia, sunt 38 de oameni care urmează să primească acești bani. „A crescut salariul minim pe economie, dar noi de unde luăm banii? Că nu putem să mărim taxele și impozitele să asigurăm cheltuiala asta! La mine, la 38 de oameni cu handicap, că trebuie să plătim tot noi, primăriile din acest an, e o cheltuială de 2 miliarde și ceva în plus. De unde să dăm noi banii ăștia?”, s-a întrebat primarul din Roșia de Amaradia.   

Vizualizări: 2,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: