Tichete cadou în loc de prime pentru angajaţii instituţiilor publice

Moş Crăciun va veni şi la funcţionarii instituţiilor publice. Aceştia nu vor beneficia de prime, ci de tichete cadou din partea sindicatelor. Valoarea tichetelor variază între 30 şi 100 de lei/persoană, în funcţie de sumele strânse de sindicate din cotizaţiile membrilor. Excepţie vor face finanţiştii care nu primesc bani, ci plase cu cadouri.

Profesorii sunt defavorizaţi şi când vine vorba de prime sau de tichete cadou. „Pentru fiecare dintre cei 2500 de membri ai noştri vom aloca câte 30 de lei. Nu ne permitem mai mult întrucât cotizaţiile noastre sunt mici, de câte 5 lei sau 7 lei lunar”, a precizat Constantin Huică, liderul USLI.

Şi angajaţii Primăriei Târgu Jiu vor primi tichete cadou din partea sindicatului. „Legea nu ne permite să beneficiem de prime, însă vom primi tichete cadou în valoare de 50 de lei din partea sindicatului. Nu este o sumă mare, dar este binevenită”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

În ceea ce îi priveşte pe angajaţii Consiliului Judeţean, aceştia au primit deja tichete cadou în valoare de 100 de lei/persoană. „Am dat fiecăruia din cei 715 membri de sindicat tichete cadou în valoare de 100 de lei. Atât am putut să strângem din cotizaţiile membrilor, altă sursă de venit nu avem”, a declarat Călin Grădinaru, preşedintele Funcţionarilor Publici din cadrul Consiliului Judeţean.

Asigurări gratuite pentru malpraxis

Sindicatul Sanitas va oferi funcţionarilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj tichete cadou în valoare de 70 de lei. În plus, medicii şi asistenţii vor beneficia de câte o asigurare pentru malpraxis. „Pentru angajaţii DGASPC care sunt membri Sanitas le vom da câte 7 tichete cadou în valoare de 10 lei/fiecare. Medicii şi asistenţii medicali vor beneficia gratuit din partea sindicatului de câte o asigurare pentru malpraxis”, a declarat Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC Sanitas Gorj.

CADOURI

Angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj, membri de sindicat, vor primi în locul tichetelor, plase cu cadouri, valoarea acestora ridicându-se la suma de 100 de lei. Plasele vor conţine dulciuri, şampanie şi alte produse specifice sărbătorilor.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: