Tichete cadou pentru mineri şi energeticieni

Angajaţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia vor beneficia şi în acest an de tichete cadou de sărbători. În ceea ce-i priveşte pe angajaţii complexurilor energetice din Gorj, aceştia au prevăzut în contractele colective de muncă prime de sărbători. Cei de la CE Rovinari ar putea să nu primească niciun leu dacă rezultatele economico-financiare ale unităţii nu vor fi pozitive, iar angajaţii CE Turceni ar putea primi mai mult de 662 de lei cât e prevăzut în contractul colectiv de muncă.

Cei aproximativ 9.000 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia vor primi luna viitoare, fiecare în parte, tichete cadou în valoare de 600 de lei. „În fiecare an angajaţii SNLO primesc tichete cadou de sărbători. În acest an le vom da la fel ca şi anul trecut tichete cadou în valoare de 600 de lei de persoană, este prevăzut acest lucru în contractul colectiv de muncă”, a precizat Daniel Burlan, directorul SNLO.

Trotea: „Primele depind de rezultate”

Conducerea Complexului Energetic (CE) Rovinari nu garantează că cei 4.462 de angajaţi ai unităţii vor primi ceva în plus la salariu de sărbători drept prime. „În contractul colectiv de muncă este o prevedere prin care se reglementează un adaos la salariu pentru Crăciun în jur de 450 de lei net de persoană. Această sumă va fi acordată în funcţie de rezultatul economico-financiar al unităţii. În niciun caz nu va fi vorba de o sumă mai mare. Dacă nu vom avea un rezultat economico-financiar pozitiv nu o să putem da aceşti bani”, a specificat Tiberiu Trotea, directorul general al CE Rovinari.

Prime mai mari la CE Turceni

În ceea ce priveşte angajaţii Complexului Energetic (CE) Turceni, 4559 la număr, aceştia ar putea primi chiar mai mult decât li s-a promis. „În contractul colectiv de muncă suma care este prevăzută drept primă de sărbători este în valoare de 662 de lei. În funcţie de economiile care se vor face până la sfârşitul anului sperăm să putem mări această primă. Oricum cert este că toţi angajaţii vor beneficia de prime de Crăciun”, a precizat Ionel Manţog director economic în cadrul CE Turceni.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: