Tilincă a suferit o leziune musculară

Problemele medicale care au ocolit lotul lui Sorin Cârţu în stagiul din Austria şi-au făcut apariţia la finalul acestuia. La ultimul meci cu Hapoel Haifa mai mulţi jucători de bază au luat loc în tribună acuzând dureri musculare cauzate de contracturi, întinderi şi chiar rupturi. Martinovic, Hidişan, Kutlacic şi Tilincă nu au putut evolua la acel joc, doar sârbul Martinovic revenind la pregătire cu echipa când a ajuns la Târgu Jiu. În ceea ce-i priveşte pe Hidişan şi Kutlacic, sunt deja veşti bune, aceştia urmând să revină pe teren de azi dar Tilincă are o problemă mai gravă care îl va ţine departe de teren cel puţin două săptămâni.  
Alături de cei trei jucători care mai aveau probleme medicale, la infirmerie se mai află încă sârbul Basara care urmează să revină azi la Târgu Jiu dar şi Ghindeanu care nu a efectuat pregătirea cu Pandurii, ambii urmând să-şi reia pregătirea cu echipa. 
În urma ecografului efectuat imediat după revenirea la Târgu Jiu, s-a stabilit diagnosticul exact în cazul celor trei jucători cu probleme medicale, acesta fiind cel stabilit şi de medicul echipei la prima vedere, doar în cazul lui Tilincă fiind mult mai grav. Diagnosticat iniţial cu o contuzie datorată unei lovituri primite la meciul cu Apollon Limassol, Tilincă a aflat de la medic că are o leziune musculară mai gravă fiind vorba de ruptură fibrilară. „Doi dintre jucători au început deja alergări uşoare, Hidişan are nevoie de cinci zile de rapaos şi deja au trecut trei, iar Kutlacic e deja refăcut, pentru ca el stă de mai mult timp. Mai grav e cazul lui Tilincă pentru că el are o leziune fibrilară care va necesita mai mult timp pentru refacere. Cred că cel puţin zece zile va lipsi şi după aceea va putea să-şi reia pregătirea” a precizat medicul echipei gorjene, Ion Şerban. 
Pproblema lui Cosmin Tilincă este una care îl va face să rateze startul sezonului deşi părea să fie unul dintre cei mai în formă atacanţi ai momentului. Golgheterul echipei Pandurii are nevoie de repaus timp de zece zile după care va trebui să recupereze pregătirea pierdută în această perioadă. „Medicii au stabilit că este vorba de o ruptură fibrilară de un milimetru şi ceva care e în profunzime. De aceea nici nu am simţit iniţial despre ce e vorba pentru că e înăuntru pe muşchi” a precizat atacantul care speră să-şi poată relua pregătirea de miercuri după ce a luat deja o pauză de şase zile până acum: „De miercuri pot începe alergări uşoare, dar treptat cu mărirea ritmului şi va fi posibil să revin pe teren după două săptămâni de la reluarea pregătirii, probabil după meciul cu FC Vaslui. Dar nu se poate ştii niciodată cum se recuperează muşchiul.”
Atacantul clujean se află la a doua accidentare în decurs de un an la Pandurii, el suferind o fractură de claviculă şi o ruptură parţială de ligament colateral intern. Problemele din iarnă suferite după meciul de la Iaşi l-au scos din circuit pentru tot returul pe Tilincă, acesta reluând pregătirea la jumătatea returului dar nefiind foarte des convocat în lot. 
Preşedintele clubului îl consideră un mare ghinionist pe jucător, pentru că până acum nu a avut probleme cu accidentările la echipele la care a mai evoluat. 
„Tilincă a avut un mare ghinion că a primit lovitura aceea care l-a scos din circuit la Iaşi. Nu-i rezista nimeni portarului cum a ieşit acolo dar până atunci el nu a avut probleme cu accidentările” a explicat Marin Condescu care avea încredere că Tilincă va putea face un sezon bun. 


Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: