Tineri din patru țări au descoperit tradițiile din Gorj

Zeci de tineri din Turcia, Grecia, Polonia, Macedonia au descoperit tradițiile cu care se mândresc gorjenii. Atelierele au avut loc la o pensiune din Baia de Fier, care este cunoscută pentru acțiunile pe care le organizează tocmai cu scopul ca tinerii să redescopere, să respecte și să ducă mai departe valorile si tradițiile populare din județul nostru. 

Tinerii au venit în Gorj într-un schimb de experiență și au participat, alături de alți tineri de vârsta lor din Vâlcea și Baia de Fier, la un nou atelier de creație. 

"Nu știu când am devenit promotorul tradițiilor locale dar îmi place mult această postură. Ieri, la noi au fost 40 de tineri, de naționalități diferite, veniți în schimb de experiență în Gorj, iar pensiunea a devenit în timp locul unde tradițiile locale se văd și se simt cel mai bine. Alți 30 de tineri din BaiadeFier s-au alăturat lor.

Pe 22 martie o sa avem la Conacul Olarilor un atelier dedicat copiilor cu nevoi speciale, la care vom avea și primii voluntari.

Sunt tineri care au participat la mai multe ateliere organizate de noi, iar acum devin parte din echipă. Asta ma bucură și sper ca ei să dea mai departe și ce se învață și se simte la întâlnirile noastre. Sunt tineri care vor să folosească altfel timpul lor, care au făcut cunoștință cu simbolurile tradiționale și rădăcinile noastre și le acceptă. Și continuă să le descopere", este mesajul lui Mihai Olaru, administratorul pensiunii care a devenit un loc tot mai vizitat tocmai datorită accentului pe care îl pune pe păstrarea și promovarea tradițiilor din zona de sub munte.

Galerie foto





Vizualizări: 838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: