Tineri fără posibilităţi, ajutaţi să înveţe în ţară şi străinătate

„Asociația Inimi de Gorjeni”, prin Programul „Școala pentru Toți”, are în vizor tinerii aflați în dificultate din județul Gorj și care sunt monitorizați de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. În felul acesta se derulează acțiuni prin care sunt sprijiniți tinerii și studenții, iar acest program a finanțat achitarea taxelor de studii, a taxelor de cazare, achiziţionarea de uniforme şcolare, rechizite, dar și alte lucruri pentru două cazuri monitorizate.

O elevă din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Tg-Jiu și un student la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Craiova au beneficiat de sprijin. Tânăra este beneficiara  Casei de Tip Familial Debarcader  şi este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic ,,General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu. În perioada 26 mai-16 iunie 2013 aceasta s-a deplasat în Marea Britanie cu mai mulţi colegi de liceu, în cadrul Proiectului de mobilitate „Studii de pregătire de participare la standarde europene pentru dezvoltarea competenţelor profesionale şi dezvoltare personală”. Pentru că Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului nu a dispus de astfel de fonduri s-a apelat la Asociaţia Inimi de Gorjeni, care a acordat suma de 500 lei, pentru a asigura banii de buzunar necesari elevei pentru perioada petrecută în Marea Britanie.

Student bursier, ajutat să-și continue studiile

Studentul din Crasna este în anul în anul IV  și urmează cursurile la zi. Deși provine dintr-o familie  cu probleme sociale, acesta este un student care primeşte bursă de merit pentru rezultatele obţinute la învăţătură. Mama este persoană cu handicap, tatăl este asistent personal, iar sora acestuia este elevă la Colegiul Tehnic Henri Coandă din Târgu-Jiu şi este persoană cu handicap, fiind încadrată în gradul de handicap grav. Studentul a fost sprijinit de către Asociaţia Inimi de Gorjeni din anul II universitar, prin achitarea taxei de cazare. Având in vederea situaţia materială şi socială a acestuia, tânărul a fost sprijinit de Asociaţia Inimi de Gorjeni, cu suma de 875 lei în vederea achitării contravalorii cazării, la internatul Universităţii, pentru semestrul II al anului universitar 2012-2013.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: