Tineri întorși din străinătate râvnesc posturile din minerit. Sindicalist: Am rămas perplex!

Sute de persoane au susținut interviul pentru circa 80 de posturi câte vor fi ocupate doar la Cariera Jilț. Oficialii Complexului Energetic Oltenia fac selecția pentru a angaja cele 600 de persoane de care au nevoie în producție. Angajările vor fi făcute de luna viitoare, însă doar până la sfârșitul acestui an. „Am rămas perplex când am văzut oamenii la rând”, a spus sindicalistul Ion Popescu.

Ion Popescu a mai declarat că, printre doritori, a văzut foarte mulți tineri. Unii dintre ei recent întorși din străinătate.

„Am fost ca un fel de observator. Nu am dat note, nu am pus noi întrebări, nu am dat răspunsuri. Am văzut sute de copii, tineri, fete și băieți, și de vârstă mai înaintată. Au venit acolo că vor un loc de muncă. Au fost câțiva care au venit din străinătate. A fost și un băiat din Franța. Tineri din străinătate vor să vină în stradă”, a spus Ion Popescu, lider de sindicat la Cariera Jilț.

La Cariera Jilț, se vor face aproximativ 80 de angajări. Acestea se vor face pentru perioada mai – decembrie 2022. „Am rămas perplex când am văzut cum stăteau la rând, să intre acolo și să dea interviul. Aveau o dorință de a avea un loc de muncă. Au familii, copii și la Jilț, au fost doar 70-80 de locuri și au fost sute de oameni care doreau să prindă un loc de muncă. Eu sper să nu fie doar până la 31 decembrie și să prelungească perioada de angajare”, a mai declarat sindicalistul, într-un interviu la Radio Infinit.

În total, compania energetică va angaja 600 de persoane de luna viitoare ca să poată extrage mai mult cărbune și să producă mai mult așa cum și-a luat angajamentul. 
 

Vizualizări: 6,728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: