Tinerii de la Pandurii au căutare în Liga 2

Politica de la Pandurii Târgu Jiu a fost aceea de a miza pe jucători tineri de când echipa evoluează în Liga 2. Indiferent că au fost localnici sau nu, jucătorii tineri au fost cei aleşi să joace la echipa din Târgu Jiu care se laudă de câţiva ani cu cea mai scăzută medie de vârstă a lotului. Din păcate nici cei mai tineri dintre aceştia nu pot fi păstraţi de gorjeni pentru că sunt curtaţi de echipe din eşalonul secund.

Tehnicienii echipelor din Liga 2 se orientează tot mai mult spre jucători tineri, cu potenţial de creştere. Regulamentele FRF referitoare la jucătorii sub 21 de ani, dar şi faptul că aceştia pot fi mai uşor adaptaţi unui anumit stil de joc, l-au făcut şi pe managerul general de la FC Argeş să aleagă trei jucători tineri de la Pandurii.

Nicolae Dică a explicat de ce i-a transferat pe cei trei jucători de la Pandurii, Denis Brînzan (22 de ani), Andrei Blejdea (22 de ani) şi Robert Dănescu (18 ani), ulterior aducând încă un junior, portarul Sebastian Iulian Agachi (18 ani), luat sub formă de împrumut de la Viitorul. ”Deja am adus jucători, trei de la Pandurii. Robert Dănescu este un jucător născut în 2000, l-am urmărit la Pandurii, e un copil care poate creşte, are potential, dar doar de el depinde. Am ales să-l aduc pentru că în campionatul următor trebuie să avem doi jucători născuţi în anul 2000 în teren, în primul 11, aşa prevede regulamentul. Cum la FC Argeş nu există niciun jucător născut în 2000, trebuie să caut să aduc cinci-şase jucători care se încadrează în acest profil”, a precizat Nicolae Dică, managerul general al echipei FC Argeş.

Dică spune că îi monitoriza de doi ani pe Brînzan şi Blejdea care sunt jucători cu potenţial: „I-am urmărit în ultimii doi ani, mai ales pe Blejdea şi pe Brânzan, i-am monitorizat. Sunt născuţi în '96 şi sunt de viitor. Încă nu şi-au spus ultimul cuvânt în fotbal, pot mult mai mult, dar trebuie să muncească enorm”.

Dănescu era unul dintre jucătorii tineri pe care şi Adrian Bogoi se baza, el regăsindu-se de multe ori în formula de start de la Pandurii. Gorjenii însă nu au avut probleme cu absenţa jucătorilor tineri având un lot cu o medie de vârstă sub 20 de ani la unele jocuri.

Nicolae Dică a anunţat că a stabilit, în linii mari, programul perioadei de pregătire al trupei argeşene, unde reunirea va avea loc pe 24 iunie, iar în următoarele două săptămâni pregătirea se va face pe plan local. Ulterior, FC Argeş va merge într-un cantonament de 12 zile nu departe de casă, la Curtea de Argeş, acolo unde şi în iarnă s-au făcut antrenamentele pentru partea a doua a sezonului recent încheiat. FC Argeş e una dintre echipele care au ca obiectiv pentru noul sezon promovarea în Liga 1.

Vizualizări: 1,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: