Bogoi: Aşa nu mai merge, pierdem toţi jucătorii

Antrenorul echipei Pandurii, Adrian Bogoi, cel care a salvat de două ori echipa de la retrogradare, avertizează conducerea clubului în privinţa pierderii jucătorilor şi spune că aşa cum s-a procedat până acum nu mai merge. Tehnicianul se referă atât la lipsa unui buget adecvat ligii secunde, afirmând că nici echipele din Liga 3 nu au bugete atât de mici, dar mai ales la plecarea în masă a jucătorilor.

Artizanul salvării de la retrogradare a echipei din Târgu Jiu şi cel care a făcut, dintr-o candidată sigură la retrogradare, o echipă chiar de prima parte a clasamentului în tur, trage acum un semnal de alarmă. Adrian Bogoi a trecut în acest sezon peste toate lipsurile de la Pandurii şi peste pierderea celor mai buni jucători, în iarnă pierzând chiar golgheterul echipei, şi a mers mai departe salvând formaţia gorjeană de la retrogradare. Acum acesta spune că nu se mai poate merge şi în noul sezon cu aceleaşi compromisuri şi lipsuri cu care s-a confruntat Pandurii, o echipă care a avut, după părerea sa, un buget mai mic decât au ultimele clasate din Liga 3.

Reporter: Pandurii s-a salvat din nou de la retrogradare, este acest lucru o performanţă?

Adrian Bogoi:  În condiţiile în care a activat acest club, de un an şi jumătate, sau aproape doi ani de zile, e chiar o performanţă, una foarte mare. Pandurii s-a salvat şi sezonul trecut, dar şi în acest sezon, fără a avea condiţii bune. Fără condiţii financiare şi cu un lot de jucători foarte tineri, dintre care marea majoritate nu au activat până acum la acest nivel de liga a doua. Şi este surprinzător că ne-am salvat, şi anul acesta şi anul trecut, pentru foarte mulţi, mai ales pentru cei care se pricep la fotbal.

Rep.: De ce este surprinzător faptul că echipa s-a salvat?

A.B.: Pentru că verdictul tuturor, înainte de începerea campionatului, era că această echipă va retrograda şi nu va acumula prea multe puncte în tot campionatul. Echipa nu a avut un buget, nu de divizia B ci nici măcar de divizia C nu a avut buget, ci probabil undeva la nivelul echipelor din subsolul clasamentului diviziei C. Nu ne comparăm cu nici o echipă de la nivelul ligii a doua. Nici măcar cu cele care deja au retrogradat. Nu ne gândim la Aerostar care are condiţii foarte bune, ci să ne gândim doar la Energeticianul care e mai aproape de noi şi a retrogradat. Am citit în ziare că echipa face parte dintre formaţiile din Târgu Jiu şi pot fi întrebaţi uşor câţi bani au cheltuit şi ce jucători au avut. Dar au retrogradat.

Rep.: Şi cât timp mai poate fi păcălit aşa fotbalul, fără bani şi fără promisiuni măcar că se va schimba ceva, cât se mai poate rezista?

A.B.: Nu mai poate merge aşa, exact asta vreau să spun. Aşa nu mai merge pentru că sunt lucruri care se leagă, din cauza faptului că nu avem un buget adecvat ligii a doua pierdem toţi jucătorii, absolut toţi jucătorii buni pleacă. Sunt jucători tineri pe care am fi putut la un moment dat să îi valorificăm tot în folosul echipei. Dar aşa îi pierdem pe toţi gratis, şi anul acesta vor pleca foarte mulţi dintre ei, cred că zece au plecat deja.

Vizualizări: 1,447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: