Tismana: Donaţie substanţială pentru centrul de permanenţă

Centrul de permanenţă din oraşul Tismana dispune de dotări de ultimă generaţie graţie unei donaţii făcute de un pensionar care are dublă cetăţenie, română şi luxemburgheză. 15.000 de euro este suma donată administraţiei locale pentru dotarea unităţii medicale. Din banii donaţi a fost cumpărată inclusiv o masă ginecologică nouă.

 Guy Schonckert, fost profesor de limba franceză şi germană, este cel care a contribuit cu o donaţie substanţială pentru dotarea centrului de permanenţă din oraşul Tismana. Cetăţeanul româno-luxemburghez a mai fost implicat împreună cu soţia în realizarea unui centru pentru copiii cu dizabilităţi, la Târgu Cărbuneşti, iar după anul 2000 a construit o casă în satul Gornoviţa al oraşului Tismana.

Din donaţie s-au achiziţionat, printre altele, un pat cu reglaj, cântare pentru nou-născuţi şi adulţi, o masă ginecologică, dulapuri, lampă pentru controlul ocular, aparatură pentru mici intervenţii şi consumabile.

„Pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală II puteam să luăm aparatură, mijloace fixe. Am cumpărat. O serie întreagă însă de obiecte de inventar de valoare mică, sub 2.400 de lei, şi mai ales consumabilele, pornind de la soluţiile de dezinfecţie, reactivi şi aşa mai departe, nu am putut să le luăm pe fonduri şi a venit această donaţie a domnului Guy şi, timp de doi ani, centrul de permanenţă are asigurat absolut tot, de la mânuşa chirurgicală până la reactivul de care are nevoie în utilizarea aparaturii medicale. Domnul Guy Schonckert este legat de Tismana, are o prietenie cu domnul consilier Drumen şi prin intermediul dânsului a aflat de nevoile noastre”, a declarat Marian Slivilescu, primarul oraşului Tismana.

Pentru gestul său, Guy Schonckert va fi răsplătit de autorităţile locale. În următoarea şedinţă a Consiliului Local Tismana, luxemburghezului inimos i se va oferi o distincţie.

Centrul de permanenţă Tismana a fost extins recent, nemaiexistând spaţiu pentru amplasarea aparaturii. Unitatea este dotată şi cu electrocardiograf, ecograf portabil, monitor, aparatură achiziţionată cu fonduri guvernamentale. La centrul de permanenţă din Tismana lucrează cinci medici şi cinci asistenţi medicali. Beneficiarii centrului sunt cetăţenii din oraş şi satele arondate, dar şi cei din Godineşti, parţial cei din Padeş şi Peştişani. Aici s-a înregistrat o medie de 3.500 de intervenţii pe an.

Vizualizări: 2,254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: