Titlul de „Cetățean de onoare“ post mortem pentru Elena Roată - propunere

Elena Roată va fi propusă pentru acordarea titlului de „Cetățean de onoare al municipiului Târgu Jiu“ post mortem.

Propunerea îi aparține consilierul local Adrian Tudor: „Am avut proiecte comune. Am avut și divergențe, pentru că era un om care dorea argumente, dar, în final, au ieșit pe care le-am susținut. Mă impresionează numărul mare de mesaje venite din partea copiilor și asta arată că doamna Elena Roată, profesorul, omul de litere, realizatorul de emisiuni, omul de cultură, nu a trecut degeaba prin această viață. Cred că va trebui să avem o discuție serioasă în Consiliul Local, deoarece merită cu prisosință acordarea titlului de „Cetățean de onoare“ al municipiului Târgu Jiu. Voi propune și vor susține acest demers“, a spus Adrian Tudor la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

Mesaje din partea unor personalități ale culturii

Elena Roată a fost înmormântată joi, 1 septembrie, în Cimitirul Municipal Târgu Jiu. Aceasta a suferit un infarct în timp ce se afla la o terasă din centrul municipiului Târgu Jiu.

Nenumărate mesaje au fost transmis de o serie de personalități ale lumii culturale din România, cum ar fi istoricul Adrian Cioroianu sau scriitoarea Ioana Nicolaie, soția scriitorului Mircea Cărtărescu.

Vizualizări: 2,881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: