Limba germană pentru copii și adulți – ușor de învățat

Chiar dacă ai auzit adesea că limba germană este imposibil de învățat, în realitate aceasta nu este atât de grea precum pare: o poți învăța prin asocieri, deoarece multe cuvinte seamănă cu engleza, nu e nevoie să înveți un alfabet nou, ci doar câteva umlaut-uri specifice, iar regulile gramaticale sunt destul de fixe. Odată ce ai învățat limba germană, vei putea învăța mai ușor alte limbi germanice, cum ar fi olandeza.

În România, majoritatea vorbitorilor de engleză aleg să învețe germana ca a doua limbă străină.

Cu scopul de a sprijini învățarea limbii germane, în 2009 a fost fondată Asociația Gutenberg, care s-a remarcat în mediul germanofon din România drept cea mai mare comunitate și rețea de tineri vorbitori de limba germană. Am reușit să derulăm peste 160 de proiecte educaționale, să ne mărim echipa și să avansăm spre mediul de start-up prin două inițiative complementare, care oferă cursuri în limba germană, cu metode non-formale, pentru toate categoriile de vârstă și diferite nivele lingvistice:

- Centrul Gutenberg: cursuri de limba germană pentru adulți și companii;

- Centrul Didacto: cursuri și activități educaționale în limba germană pentru copii.

De ce limba germană?

În primul rând, de ce limba germană pentru noi? Tinerii din Comunitatea Gutenberg, cu o mentalitate deschisă, nonconformiști și ambițioși, se concentrează pe comunitate, proiecte, oportunități de învățare, burse, programe de formare sau tabere educaționale. Pe scurt, pentru noi contează plusvaloarea pe care o putem aduce prin implicarea în programe educaționale.

Pentru adulți, limba germană deschide oportunități de angajare în România sau în regiunea D.A.CH. (Germania, Austria, Elveția), oferă poziții mai înalte, un salariu mai atractiv și mărește șansele de angajare.

Copiii vorbitori de germană au avantajul incontestabil de a aplica la burse, școli și universități de prestigiu în țară și în străinătate, obținând, astfel, o diplomă râvnită de orice angajator.

Limba germană pentru adulți: mai accesibilă ca oricând


Centrul Gutenberg, o inițiativă marca Gutenberg, organizează cursuri de limba germană online cu profesor, oferite pentru grupe de adulți.

Aceștia pot participa la cursuri clasice, unde se pune accentul pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele de limbă europene, dar și la cursuri conversaționale, unde ne concentrăm exclusiv pe conversație în germană, alături de vorbitori nativi.

În comparație cu cursurile fizice, cele online prezintă o serie de beneficii: sunt mai accesibile din punct de vedere financiar, nu depind de o locație fixă, folosesc metode de predare inovative.

Pentru cei care nu au testat încă beneficiile programelor educaționale online, există opțiunea de a participa la un curs introductiv de germană 100% gratuit. Alătură-te celor 400+ cursanți care s-au convins!

Limba germană pentru copii: parte a unei educații de top

Orice persoană tinde spre a obține o educație bună, iar abilitățile lingvistice dobândite încă din copilărie pot facilita calea spre o educație de top.

Centrul Didacto, inițiativa marca Gutenberg de învățare a limbii germane pentru cei mici, își propune să ofere copiilor astfel de experiențe educaționale calitative, atât online, cât și fizic. Misiunea Didacto este de a crește generații de copii încrezători care își vor atinge obiectivele.

În mediul online se desfășoară cursurile și atelierele conversaționale de limba germană, unde pot participa copii cu vârste cuprinse între 8-14 ani, indiferent dacă au cunoștințe lingvistice de nivel începător, intermediar sau avansat.

În plus, Didacto organizează tabere de vară și iarnă în limba germană. Acestea îmbină limba germană cu tematica preferată a copilului tău, dar și activități interactive și distractive în natură. Fie că este vorba de taberele de germană de zi din Cluj-Napoca sau de cele cu cazare la munte, cei mici vor avea ocazia să învețe și să exerseze limba germană prin metode non-formale.

Încă nu sunteți 100% convins? Puteți încerca un curs introductiv gratuit, conceput în vederea testării nivelului de germană pe care elevii îl stăpânesc, punând accent pe dezvoltarea personală a acestora, precum și pe dezvoltarea spiritului de lucru în echipă, folosind metode educative interactive.

Vă invităm la programele Centrului Gutenberg și Didacto, accesând site-urile noastre, să învățăm limba germană împreună!

Vizualizări: 582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: