El este singurul licean din Gorj selectat pentru programul educațional ”Creatori de Viitor”

Un elev de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoriu” este singurul licean din județul Gorj care participă la Champions United. Aflat la a IX-a ediție, evenimentul reunește liceeni cu performanțe din România și este parte a programului educațional Creatori de Viitor. Timp de câteva zile, tinerii participanți vor avea parte de activități interactive, de întâlniri cu persoane care au excelat în diverse domenii și de competiții în care își vor putea dovedi cunoștințele și aptitudinile.

Anul acesta, evenimentul se desfășoară în perioada 29 august - 3 septembrie, în Cluj-Napoca, și reunește 50 de liceeni selectați din peste 250 de aplicanți. Printre aceștia se va afla și Bîrsan Gheorghe-Daniel de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, singurul licean cu performanțe remarcabile din județul Gorj, care a fost selectat să participe la acest proiect. Organizatorii promit un program extrem de interesant.

„O constantă în cadrul proiectului sunt sesiunile TRANSFORM, în care invităm mentori - Creatori de Prezent așa cum îi numim noi - persoane care fac performanță într-un domeniu, să intre în dialog cu liceenii prezenți în program. Printre invitații de anul acesta se numără: Daniel David (Rectorul Universității Babeș Bolyai), Lavinia Neagoe (Senior Engineering Manager at Google România), Radu Umbreș (antropolog și lector univ. dr. la SNSPA), Răzvan Cherecheș (profesor la Public School of Health, UBB), Oana Pocan (actriță, lector univ. dr. UBB), Michael Bulzan (Director regional pe Europa, Africa, Asia Centrală și Orientul Mijlociu la Duke University), Elena Nicolae (jurnalistă), Alin Chifor (student la Facultatea de Drept și educator juridic pe platforma TikTok), Cristina Pîrv (cea mai valoroasă jucătoare de volei din istoria României).

 În agendă este cuprinsă și o sesiune online, cu 2 invitați speciali, care vor intra live în dialog cu participanții: Mircea Geoană (Secretar General Adj. al NATO) și Cristian Presură (fizician și cercetător). 

Un alt punct inedit din agenda acestui an este vizita la Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC), unde participanții vor avea parte de sesiuni interactive în cele 3 laboratoare de CGI & VFX, Design Development și Machine Learning & Automation.”

Ultima zi este dedicată unei vizite la Treepi, o locație rurală la 40 de km de Cluj-Napoca, unde participanții vor interacționa cu o serie de susținători ai programului din ultimii ani în cadrul unei biblioteci vii și vor concura într-o competiție tip reality-show de cunoștințe și aptitudini. Pe lângă acestea, nu vor lipsi experiențele culinare, jocurile de team building și tihna oferită de natură și împrejurimi.

Vizualizări: 3,851

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: