Burlan: Ciurel a permis chefuri electorale pe banii minerilor

Fostul director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan, a declarat că fostul director al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, este cel care a permis chefuri electorale pe banii companiei, în 2012. Procurorii au afirmat în rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Burlan în dosarul „Masa caldă” că pe banii pentru alimentaţia minerilor erau făcute chefuri în campanii electorale. Cheful USL a fost însă pe mandatul lui Ciurel, nu al lui Burlan.

Dosarul a fost deschis acum aproape 2 ani, la o sesizare a directorului de atunci al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel. S-a constatat că la cantina din Motru mâncau şi sportivi, dar se dădeau şi petreceri, din banii minerilor, spun procurorii. Prejudiciul este de 2,8 milioane de lei. Tot atunci au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, Daniel Burlan şi Alexandru Ciorecan, şeful Cazare Cantine Motru. Burlan spune că el a solicitat urgentarea cercetării.
„Acum două luni am fost în audienţă la doamna prim-procuror de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu să cer urgentarea, să facă analize şi să ia o hotărâre în acest dosar, fiindcă acum doi ani când s-a dorit reţinerea şi arestarea preventivă am înţeles că este o necesitate, o urgenţă, ori au trecut aproape doi ani de atunci şi nu se luase nicio măsură. Am cerut să se trimită o dată în instanţă. Instanţa va stabili dacă eu şi celelalte persoane suntem vinovate”, a declarat Burlan la Radio Târgu Jiu.
Procurorii vorbesc despre mii de porţii plătite, dar care nu au fost consumate de mineri, în perioada 2009-2013. Burlan susţine că petrecerile electorale au fost date, în 2012, cu permisiunea lui Laurenţiu Ciurel. „Eu vorbesc despre perioada în care eram director general. Nu s-a întâmplat aşa ceva. Nu au fost mese servite în campanii electorale. E vorba de anul 2012. Nu eram eu director general, ci Ciurel. Cum de a dispus să se dea mese în campanii electorale? Deci în acea perioadă era Ciurel director general la CE Oltenia”, a declarat Burlan la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 5,539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: