Toată lumea se pregăteşte de ceva!

Vine remanierea! Vine? Cert este că toată lumea îşi face calcule. PDL îşi evaluează resursele pentru un nou guvern politic. Sau pentru unul de tehnicieni. Chiar dacă sunt voci care spun că PDL va pierde guvernarea în această toamnă, este puţin probabil să vrea cineva să preia frâiele în toiul unei ierni în care nu vor mai fi bani pentru nimic - salarii, pensii, subvenţii.

Dar, toată lumea aşteaptă să vadă cum va muta opoziţia. PSD şi PNL par să se distanţeze pe zi ce trece pentru că liderii lor, Ponta respectiv Antonescu, îşi doresc fiecare rolul de primadonă, de lider al opoziţiei. Ponta s-a delimitat permanent de PNL, tocmai pentru a părea mai în opoziţie decât acesta. Iniţial, Crin Antonescu a vrut să fie raţional şi să pună bazele unei majorităţi cu PSD, dar a trebuit să se adapteze la tactica lui Ponta şi să îi răspundă cu aceeaşi monedă. Declaraţiile lui Crin Antonescu făcute pe 1 august la Antena 3 trădează o schimbare radicală de tactică. PNL caută să se desprindă repede de PSD şi să ocupe spaţiul dreptei. "E din ce in ce mai puţin probabil să guvernăm împreună într-o asemenea situaţie, pentru că ne despart foarte multe", a spus Antonescu. Mai mult, liderul liberal a vorbit şi despre bunicuţa care încă mai face jocurile în PSD. "Problema PSD-ului este despărţirea de Ion Iliescu (...) Dacă Ponta va acţiona în sensul modernizării acestui partid, atunci PSD va fi un partener autentic pentru noi ", a declarat Crin Antonescu.

Antonescu foloseşte acum tactica lui Traian Băsescu din campania electorală şi atacă PSD pornind de la Ion Iliescu. Şi ştie că Ponta este într-o situaţie ingrată: dacă se rupe de tătucii din partid îşi va pierde destul de curând postul, dacă nu o face, opinia publică se va prinde că este doar o păpuşă trasă de sfori, chiar dacă una obraznică şi care mai spune prostii din capul lui.

Mai în glumă, mai în serios, liderul PSD spune că oricum mariajul de anul trecut cu PNL nu a fost pe bune. "Ne-am luat nu pentru bani, ne-am luat să-l omorâm pe Băsescu şi să facem nu ştiu ce guvern. N-a ieşit. Acuma mi se pare ridicol că unii mai cred că se poate reîncălzi ciorba."  A spus-o şeful celui mai mare partid din opoziţie care doar cu puţin timp în urmă se dădea frate cu liberalii. Oare când a fost… curvă? Să-i fi despărţit pe social democraţi de liberali faptul că nu s-au putut înţelege asupra modului şi modalităţilor de suspendare a preşedintelui Băsescu? Mai mult ca sigur, dacă avem în vedere că în eventualitatea unei suspendări preşedinte interimar ar fi devenit Geoană adică duşmanul lui Ponta, care în acea postură şi-ar fi permis să-l tragă de urechi pe Ponta. Acum se întâmplă invers!

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: