Ouăle de struț, la mare căutare de Paște. Mai bune, dar mai scumpe!

Cine caută preparate mai sofisticate pentru masa de Paște poate înlocui ouăle roșii de găină cu ouăle de struț și carnea de miel cu cea de struț. Sunt produse mai sănătoase, mai gustoase, dar și mult mai scumpe. Un gorjean care deține o fermă de struți abia face față comenzilor și vizitelor în această perioadă.

Marcel Negrea a deschis o fermă de struți pe un deal din Alimpești în urmă cu peste două decenii. A adus struții din Ungaria și localnicii aproape că l-au luat în râs când a început afacerea. Odată cu anii, s-a extins și acum culege roadele. Paștele este cea mai profitabilă perioadă din an pentru fermier.

„Am început acum 21 de ani cu trei familii de struți. Când am venit cu ei în sat, toți au zis că sunt nebun. Ușor, ușor, ne-am extins. Acum am struți, iepuri, păuni, porci vietnamezi, tot felul de animale avem în fermă. De Paște, e adevărat că au crescut comenzile. Cele mai multe solicitări sunt pentru ouă. Un ou de struț costă 120 de lei și pot să mănânce dintr-un ou 13 persoane. Este și mai sănătos decât altfel de ouă. Avem comenzi de nu ouă ei cât am putea să vindem. Le vindem și, mai departe, se roșesc. Am vândut și în străinătate. În Italia, în special de Paște, am avut comenzi. Ouăle de struț au fost pictate acolo cu portretul Papei”, a spus fermierul.

Nu doar ouăle rotunjesc venitul fermierului. „Nu aruncăm nimic. Penele sunt și ele foarte valoroase. Avem contracte cu o firmă din Franța, le livrăm ștergătoare de praf din pene de păun. Prețul este de 25 de euro. Și pielea, dacă este bine tăbăcită, ajunge până la 2.000 de euro,” a mai spus Marcel Negrea.

Un struț îi aduce fermierului profit de câteva mii de euro. „El mănâncă atât cât îi dai. Dacă este bine îngrijit, poți avea un profit de două mii de euro de pe urma unui struț. Și carnea este foarte căutată. Costă în jur de 150 de lei kilogramul, dar nu are colesterol, este mai gustoasă decât cea de miel sau oricare alta”, a mai spus bărbatul.

Ferma are și zeci de iepurași, preferați de copii în această perioadă. Un iepuraș se vinde cu 50 de lei. Anul trecut, Marcel Negrea a organizat un concurs cu întrebări pe Facebook și le-a oferit copiilor care au răspuns corect 100 de iepuri. Chiar și în pandemie, porțile fermei lui Marcel sunt larg deschise atât pentru vizitatori, cât și pentru clienți.

Galerie foto





Vizualizări: 4,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: