Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Toate pensiile din România vor fi recalculate. Cum explică ministrul!

Toate pensiile din România vor fi recalculate în următoarele 18 luni, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan. Este vorba de cinci milioane de pensii. 

"Ultima mare recalculare a dosarelor de pensii din sistemul public a fost făcută în perioada 2005 - 2010 şi a cuprins atunci aproximativ 1 milion de dosare. Am stabilit acum o perioadă de maxim 18 de luni pentru evaluarea celor aproape 5 milioane de dosare de pensii", a precizat ministrul.

Casele de pensii s-au plâns atunci că personalul a fost supraaglomerat, astfel că termenul de 18 luni avansat de ministru este puțin probabil să fie respectat.

Turcan a explicat de ce este necesară recalcularea: "Recalcularea pensiilor înseamnă că vor fi înlăturate situaţiile când la pregătire egală, muncă egală, contribuţie egala, pensiile sunt considerabil diferite". 

Ministrul Muncii a menţionat că viitoarea lege a pensiilor va corecta nedreptăţile flagrante din sistem care au permis ca unii pensionari să devină mai egali decât alţii.
 

Vizualizări: 1,741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: