Toate persoanele cu handicap, reevaluate la cererea primarului

Primarul Aristide Şerbănescu are ocazia în octombrie să-şi vadă visul cu ochii, după ce Comisia Judeţeană de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap a decis să accepte cererea acestuia cu privire la reevaluarea tuturor persoanelor din Schela care au dosare de încadrare în diferite grade de handicap.

Preşedinta Comisiei, dr. Carmen Mocioi, spune că de la 1 octombrie vor începe reevaluările solicitate de primar, aceasta recunoscând că o astfel de cerere este fără precedent. Niciun primar nu a mai iniţiat un astfel de demers, deşi în vremea guvernării Boc dosarele au fost luate la purecat pentru că erau destui de mulţi nevăzători care stăteau toată ziua la televizor sau munceau prin grădină.

Edilul din Schela spune că lucrurile nu s-au schimbat nici acum prea mult, din cele 90 de persoane care sunt prin comună încadrate cu diferite graduri de handicap doar vreo 15 fiind cu dosarele „pe bune”, după declară Şerbănescu. Asta l-a şi făcut să ceară acum o reevaluare, cei de la Comisie spunând că are tot dreptul să iniţieze un astfel de demers.

Singurii care nu sunt de acord cu acest lucru sunt chiar cei care de săptămâna viitoare vor trebui să vină la Târgu Jiu la control, actualii membri ai Comisiei de Evaluare impunând prezenţa în faţa lor a persoanelor care sunt în astfel de situaţii. Ion Pătrăşcoiu este un pensionar cu probleme de vedere, care spune că doar cu un singur ochi mai vede la un metru şi jumătate distanţă. Cu toate acestea bătrânul recunoaşte că „mai privesc la televizor” sau „mai merg la muncă în grădină”, în timp ce primarul e convins că are vederea mai bună ca a lui. „Acum de dimineaţă veni singur să-şi ridice ajutoarele alea pe care le-a trimis Uniunea Europeană la săraci şi handicapaţi. Să-mi spună el mie că e nevăzător că-l şi cred. Şi ca el sunt mulţi. Sunt unii plecaţi la muncă în Italia şi ei au însoţitor aici pe care eu trebuie să-l plătesc cu bani de la buget. Plus că sunt scutiţi de taxe şi impozite. Nu mai vreau situaţia asta”, spune edilul.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: