Toate scolile din Motru sunt dezinfectate sambata

Autoritatile din judetul Gorj iau noi masuri pentru a preveni riscul de imbolnaviri in aceasta perioada. La Motru, toate scolile, gradinitele si salile de sport au fost dezinfectate, sambata, de o firma de specialitate.

In total, au fost dezinfectate opt unitati de invatamant. Dupa aceasta actiune, toate spatiile raman inchise pana duminica. Atunci va incepe actiunea de igienizare si toate salile vor fi curatate din nou pentru ca elevii sa se intoarca la cursuri in siguranta. "Ținând cont de contextul epidemiologic privind posibila infestare cu coronavirus și scarlatină, la propunea domnului primar, Gigel Jianu, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Motru a aprobat efectuarea, ca măsură de prevenție, în data de 07.03.2020, a unei dezinfecții la toate unitățiile școlare de pe raza Municipiului Motru", a anuntat Primaria Motru.


Toata actiunea este supravegheata de un medic. "Dezinfecția se face în toate corpurile de clădire, respectiv în toate spațiile pe care unitățile scolare le au în administrare. De asemenea, dezinfecția se face și în sala de sport a municipiului, precum și în spațiile de la Clubul Sportiv Minerul Motru. Directorii, conform procedurilor primite și a proceselor verbale semnate referitoare la pașii ce trebuie urmați după dezinfecție, au obligația ca sălile de clasă să fie pregătite corespunzător pentru ca luni, 09.03.2020, activitățile școlare să se desfășoare în condiții normale", au transmis reprezentantii municipalitatii.

Galerie foto



Vizualizări: 616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: