Tomescu, atac la Pîrvulescu: Încearcă să ne bage pumnul în gură

Manu Tomescu vorbeşte din nou despre problemele din mişcarea sindicală. A ieşit la atac după ce fostul său şef, Dumitru Pîrvulescu, a transmis că protestul său a fost un „puci”. În replică, Tomescu acuză că se urmăreşte instaurarea dictaturii în Federaţia Naţională Mine Energie, iar celor care vorbesc despre nemulţumirile din sistem li se închide gura. Aceste declaraţii au fost făcute la Radio Infinit.

Reporter: Cum vedeţi declaraţia domnului Pîrvulescu?

Manu Tomescu: Din păcate, s-au făcut tot felul de scenarii. Oameni, sindicalişti care probabil creează scenarii, nu pot să înţeleagă că nişte lideri de sindicat pot să reprezinte doar drepturile şi interesele salariaţilor şi atunci când noi am ieşit cu un protest clar, cu revendicări clare, spuse în spaţiul public într-un mod cât se poate de transparent şi am protestat, să fim acuzaţi, culmea, chiar de şefii Federaţiei că nu ştiu ce puci am vrut să facem. E ceva ce nu mi-am imaginat niciodată. M-a acuzat domnul Dan Pîrvulescu, la o emisiune tv, şi, în direct, a spus că noi am făcut un puci, că vrem să dăm jos preşedintele nostru, lucru total fals. Acolo au fost peste 2-300 de oameni care au stat de vorbă şi nici nu a fost vorba de aşa ceva. Noi am fost focusaţi doar pe problemele noastre, pe revendicările noastre.

Rep.: Ce credeţi că s-a urmărit de fapt prin aceste afirmaţii?

M.T.: Un preşedinte de Federaţie încearcă să ne spună că, de fapt, în CEO, sunt salarii frumoase, sunt oamenii bucuroşi, sunt salariaţii mulţumiţi de drepturile pe care le au şi îi manipulează Tomescu. Asta încearcă să inducă şefii de Federaţie.

Rep.: Vă aşteptaţi la o astfel de reacţie?

M. T.: Lucrurile sunt limpezi. Oamenii, salariaţii, în CEO, dacă îşi cer drepturi, devin automat duşmanii federaţiilor, lucru de nepermis şi Tomescu nu o să tacă. Eu am avut încredere în această Federaţie că va fi altfel decât celelalte trei. De la celelalte nu am nicio pretenţie, pentru că chiar este dictatură, dar asta se încearcă şi la noi, în FNME, să ne bage pumnul în gură. Adică noi, liderii mici, care mergem la serviciu zi de zi, când îi tragem la răspundere pe şefii Federaţiei că nu ni se pare corect şi că ar trebui să facă mai mult pentru drepturile noastre, automat, devenim inamicii Federaţiei. Este un lucru de nepermis. Noi ieşim şi protestăm pentru drepturile noastre şi spunem că avem salarii mici, s-au scumpit toate, gazul, curentul, şi suntem atacaţi de cei care ar trebui să ne reprezinte.

Rep.: Şi pentru asta să fiţi acuzat că faceţi puci?

M.T.: Eu nu am făcut niciun puci. Pîrvulescu şi-a făcut pe ascuns un departament la noi în termocentrală. Eu întreb acum: Cine face puci? Din moment ce la noi, în sindicatul nostru, Sindicatul Energia Rovinari, condus de Constantin Mitrescu, este afiliat la FNME, condusă de Dan Pîrvulescu. Domnul Pîrvulescu a creat un departament acasă la Mitrescu, pe furiş. Asta nu poate fi numit un puci din moment ce sunt în aceeaşi federaţie amândoi? Nu e mulţumit de cum reprezintă Mitrescu salariaţii la Rovinari? Tomescu nu umblă cu minciuni şi scenarii. Eu, tot timpul, am zis să tac ca să fie bine.

Vizualizări: 872

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: