Miruţă vrea conectarea staţiunilor Rânca şi Vidra

Liderul USR Gorj, Radu Miruţă, anunţă că va milita pentru conectarea domeniilor schiabile de la Rânca şi Vidra. „Sunt numai 8 kilometri de pantă care ar trebui conectaţi, ceea ce nu este imposibil” , a spus Miruţă într-un interviu pentru Radio Infinit.

Reporter: Aveţi tot mai multe luări de poziţie legate de Rânca, ce doriţi să fie făcut acolo?

Radu Miruţă: Eu o să militez şi o să fac tot ceea ce depinde de mine pentru ca în final Rânca să se unească printr-un domeniu schiabil cu pârtia de la Vidra. Sunt opt kilometri de pantă care ar trebui conectaţi, ceea ce eu cred că nu e imposibil, nici măcar pentru autorităţile din judeţ.

Rep.: S-a mai discutat despre acest proiect, dar nu s-a concretizat nimic.

R.M.: S-a discutat, într-adevăr, dar nu s-a discutat pro activ. Eu nu am auzit de parlamentari de Gorj care să meargă pe la uşa ministerelor, nu am auzit de parlamentari care să facă evenimente cu eventuali investitori, nu am auzit de autorităţi care să discute cu obştile de acolo şi să trimită documente tehnice unor potenţiali oameni care să investească acolo. Sunt mulţi oameni cu bani care vor să facă ceva, dar dacă se blochează în probleme birocratice, s-ar putea să aleagă o altă zonă. Se fac sute de kilometri în alte ţări, aici este vorba doar de 8,7 kilometri.

Rep.: Sunteţi nemulţumit că nu se zbat parlamentarii de Gorj pentru acest proiect?

R.M.: Da. Sau, dacă se zbat, nu comunică. Eu cred că ar fi avut destul de multe motive politice să comunice, deci concluzia mea e că nu se zbat. Şi nu este neapărat vorba de nemulţumire, este vorba de un lucru care s-ar putea face dacă ar exista ceva lobby. În Gorj avem 6 din 7 parlamentari care sunt de la PSD, guvernul este de la PSD. Acelor parlamentari le este foarte uşor să deschidă uşa câtorva ministere. Le-ar fi foarte la îndemână să facă front comun pentru a discuta cu câteva entităţi care se ocupă de aşa ceva. Nu-mi dau seama de ce nu o fac.

Rep.: Aţi avut şi o petiţie legată de iluminatul de sărbători la Rânca.

R.M.: Am trimis acel memoriu care a fost semnat de 63 de persoane din zona Rânca, proprietari ai unităţilor de cazare sau case private la Rânca, am trimis şi către Primăria Novaci, şi către Primăria Baia de Fier, şi la Consiliul Judeţean. Eu sper că vor ţine cont de propunerile oamenilor. Nu consideră nimeni că aceasta este prioritatea nr. zero la Rânca, dar e o chestiune care se poate face uşor şi care nu ţine neapărat de o sumă de bani. Punerea câtorva elemente luminoase ar trebui să ţină doar de o bună gospodărire. Dacă alte lucruri sunt blocate de lipsa banilor, aceasta este o chestiune minimă care nu ţine de bani, doar de o bună organizare şi eu sper să se facă.

Vizualizări: 463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: