Tone de cabluri furate, găsite la o vilă din Meteor

Mai multe echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei Gorj au descins aseară la o vilă din cartierul Meteor, unde au fost descoperite cantităţi mari de cabluri şi obiecte metalice despre care se presupune că ar fi furate, aici fiind găsite şi obiecte din bronz dispărute din trei biserici.

Oamenii legii au venit la vila lui Valerică Mihai aducând cu ei şi doi câini lupi, mai multe echipaje ale IPJ şi IJJ Gorj aşteptând în stradă, la faţa locului fiind prezent inclusiv comandantul Poliţiei Gorj, comisarul şef Viorel Caragea. Poliţişti mascaţi au aruncat de la balconul vilei respective zeci de colaci de cabluri telefonice din cupru despre care oamenii legii afirmă că ar proveni din furturi, Valerică Mihai declarând însă că el le-a achiziţionat legal pentru depozitul său de colectare a fierului vechi. De asemenea, jandarmii au cărat cu sacii şi roaba grămezi întregi de cabluri topite din cupru, în curtea din faţa vilei formându-se mormane de cabluri pe care oamenii legii le-au inventariat bucată cu bucată. Printre grămezile de cupru, poliţiştii au adus şi jenţi de maşină, precum şi bare din inox, dar şi polidiscuri pentru tăiat obiecte metalice, precum şi obiecte din bronz care anterior fuseseră date ca dispărute din trei biserici de pe raza municipiului Târgu Jiu.

„Am acte”! Hoţii spun că au furat

         

Proprietarul vilei, Valerică Mihai, a declarat că deţine acte pentru obiectele inventariate de poliţişti, mai puţin pentru cele furate din biserici, despre care spune că urma să le restituie la Poliţie în următoarele zile. Deşi nu prea era nimeni care să îl creadă, acesta a găsit câte o explicaţie pentru fiecare obiect găsit în vilă, bărbatul declarând, de exemplu, că avea mai multe rânduri de polidiscuri întrucât unele se mai strică şi trebuie reparate…

Înainte de a descinde la vila lui Mihai, poliţiştii au reţinut patru tineri suspectaţi de implicarea în furturile din biserici, precum şi în cel de cablu telefonic, ei declarând pe parcursul audierilor că toate obiectele furate se află la o locuinţă din cartierul Meteor. La imobilul respectiv au sosit aseară şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, precum şi ai Gărzii de Mediu, inspectorii constatând că firma lui Valerică Mihai folosea fără forme legale muncitori pentru a topi cablurile din cupru şi obiectele din bronz. Reprezentanţii celor două instituţii au menţionat că patronul firmei va fi amendat cu 100.000 de lei pentru lipsa avizelor de mediu, iar pentru folosirea muncitorilor „la negru”, sancţiunea este de până în 5000 de lei pentru fiecare persoană în parte.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: