Tone de haine vechi aruncate la marginea oraşului

Romii din Târgu-Jiu care au tarabe pe Coleus au făcut miercuri seara curăţenie printre hainele vechi şi au aruncat o bună parte din ele. Din păcate, nu le aruncă în zonele special amenajate, ci la întâmplare. De data asta le-au dus pe un câmp de pe strada Narciselor. Romii care locuiesc în apropiere dau vina pe concetăţenii din Obreja, pe care îi acuză că vin noaptea cu căruţele de haine şi le aruncă pe câmp. Comisarii de mediu s-au deplasat la faţa locului şi pentru că nu pot afla cine a depozitat hainele în zonă şi nici al cui este terenul, Primăria Târgu-Jiu trebuie să cureţe zona. La faţa locului a ajuns şi un angajat al primăriei la solicitarea Gărzii de Mediu pentru a vedea care este situaţia.

Oamenii din zonă sunt deranjaţi de cei care aruncă hainele pe câmp. „Nu ştim cine le aruncă, dar nu e frumos ce fac Primăria ne-a dat pubele, dar degeaba. Le place să facă mizerie pe câmp. Din cauză că aruncă hainele pe aici, noi nu mai avem pe unde să ne paştem animalele”. Ei spun că cel mai probabil romi din Obreja se fac vinovaţi de acest lucru. „Vin ţiganii din Obreja care vând pe Coleus şi le aduc cu căruţa sau cu maşinile. Le aruncă pe aici pe câmp. Sunt haine vechi pe care nu le vând sau sunt rupte. Vin să facă mizerie aici la noi. Îi auzim mereu pe aici”, mai spune o femeie din zonă.

Garda de Mediu a mers în teren

Doi comisari ai Gărzii de Mediu au mers pe strada Narciselor în locul în care cetăţenii romi au aruncat hainele vechi. Comisarii au solicitat în zonă şi un reprezentant de la Primăria Târgu-Jiu care se ocupă cu salubrizarea municipiului pentru a vedea exact care este situaţia şi cum au ajuns acele haine acolo. Pentru că este destul de greu să fie identificat vinovatul, comisarii de mediu au solicitat primăriei Târgu-Jiu să salubrizeze zona respectivă. „Nu putem identifica persoana sau persoanele care au aruncat hainele în zonă pentru a le sancţiona. Nu ştim nici al cui este terenul. Ca şi măsură am decis ca Primăria Târgu-Jiu să primească termen pentru a salubriza zona respectivă”, spune Simona Cormea.

SUPUNERE

Cei de la primărie au fost de acord cu măsura impusă de Garda de Mediu. „Ăştia sunt oamenii din Târgu-Jiu. Noi le-am dat pubele, le-am amenajat locuri unde să arunce deşeurile, dar ei le duc tot pe unde vor. Sunt cei care vând haine în Coleus. O să venim să le strângem”, spune reprezentantul Primăriei Târgu-Jiu.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: