Părinţii cumpără rechizite ieftine pentru a-şi trimite copiii la şcoală

Preţurile mari din librării şi din magazinele cu articole de îmbrăcăminte îi determină pe tot mai mulţi părinţi să se limiteze la strictul necesar atunci când vine vorba de cumpărăturile pentru începutul noului an şcolar. Vânzătorii care au standuri în pieţe deja au ieşit cu oferte de rechizite şi spun că cel mai ieftin pachet pentru a trimite un elev la şcoală este de doar 150 lei. Preţurile mai cresc dacă se pune problema articolelor de calitate.

Chiar dacă mai sunt doar două săptămâni până la începutul noului an şcolar, părinţii nu se înghesuie la cumpărăturile de sezon. Cei care mai apar însă se interesează de produse ieftine, pentru toate buzunarele. „Au început să caute rechizite, dar foarte puţini. Oamenii sunt mai lenţi, chiar dacă mai sunt două săptămâni până la începerea noului an şcolar. Pentru a-şi cumpăra strictul necesar pentru un copil care merge la şcoală se pot aloca 150 lei, în condiţiile în care rechizitele necesare sunt mai ieftine. Dacă sunt de calitate produsele trec de acest preţ, dar majoritatea le preferă pe cele mai slab calitativ”, spune Vera, o vânzătoare din Piaţa Centrală. O mamă din Mătăsari, care a venit însoţită la cumpărături în Târgu Jiu de cei trei copii ai săi spune că preţurile au mai crescut faţă de anul trecut. Deşi nu au crescut cu mult preţurile, atunci când sunt adunate diferenţa se simte. „Anul trecut pentru doi copii m-am descurcat cu cinci milioane şi le-am cumpărat şi ceva de îmbrăcat. Sunt în clasele a V-a şi a VI-a şi mai am şi o fată la facultate. Am început cumpărăturile şi am observat că faţă de anul trecut s-au mai scumpit produsele. Dacă anul trecut m-am descurcat cu cinci milioane lei vechi pentru a le cumpăra celor doi copii strictul necesar, acum cheltuielile vor trece de această sumă”, spune femeia.

Goana după cumpărături, după 12 septembrie

Vânzătorii spun că încă nu a început goana după cumpărături pentru că cei mai mulţi vin cu listele cu rechizitele necesare după ce începe noul an şcolar. „Profesorii o să le dea liste elevilor cu manualele şi cu rechizitele necesare. Cei mai mulţi vin acum pentru a vedea care sunt preţurile”, mai menţionează una dintre vânzătoare. Dacă produsele cumpărate sunt de calitate, costul necesarului de rechizite depăşeşte şi 200 lei, asta în condiţiile în care există ghiozdane care depăşesc preţul de 100 lei.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: