Primarul din Vladimir lasă primăria pentru pensie

Primarul din Vladimir, Aurel Băcanu, se pregăteşte de pensie. Chiar dacă ştie că ar mai câştiga un mandat la primărie dacă ar mai candida, acesta preferă să lase şi pe alţii să se ocupe de bunul mers al comunei, fiind conştient că are o vârstă.  Nu va lăsa însă munca pentru că are o întreagă gospodărie de întreţinut, gospodărie situată chiar lângă Casa memorială „Tudor Vladimirescu”.

După mai bine de douăzeci de ani, mai întâi ca secretar şi apoi ca primar, Aurel Băcanu este pe punctul de a-şi lua rămas bun de la viaţa din Primăria Vladimir. Nu regretă că se desparte de colegi şi de funcţie deoarece înţelege că are o vârstă şi trebuie să îi lase şi pe alţii să facă treabă. „Mi-am depus deja dosarul de pensionare. Nu mai candidez pentru un nou mandat de primar, chiar dacă ştiu că aş mai avea şanse,  pentru că e vârsta. Sunt primar din anul 2000, iar înainte am lucrat ca secretar la primărie”, afirmă Aurel Băcanu. Primarul va avea oricât de multe zile libere va dori, dat fiind faptul că la primărie nu a auzit de concediu. „Eu nu ştiu ce este acela concediu. Nu am mai avut zile libere de când lucram la Petrol. În comună sunt probleme multiple şi trebuie să fii mereu în mijlocul oamenilor, să stai în permanenţă la primărie. Îmi petrec concediul în comună”, mai menţionează Aurel Băcanu.

„Vecin“ cu Tudor Vladimirescu

Chiar şi aşa, Aurel Băcanu nu scapă de muncă deoarece are o întreagă gospodărie de întreţinut. „Gospodăria sa se află chiar lângă Casa Memorială „Tudor Vladimirescu” din Vladimir. Este proprietatea soţiei şi îmi place să cresc animale, să mă ocup de viticultură şi de pomicultură, ca orice om care trăieşte la ţară. Am aceste ocupaţii în timpul liber, adică după-masă, când vin de la primărie şi în week-end”, mai menţionează acesta. Timpul liber şi-l mai petrece cu cele două nepoţele ale sale, care îi sunt foarte dragi.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: