Toni Greblă, cu sechestru pe capre, struţi şi avere

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au informat oficial pe fostul judecător constituţional Toni Greblă despre faptul că a fost instituită măsura sechestrului asiguratoriu pe averea sa, asta presupunând inclusiv ferma cu struţi şi capre de la Teleşti, pe care ex-politicianul nu a menţionat-o în declaraţiile de avere în perioada în care a fost în funcţii publice.

Măsura respectivă a fost luată la câteva săptămâni după ce procurorii l-au acuzat pe fostul parlamentar gorjean că ar fi primit de la partenerul său de afaceri Mihail Prundeanu foloase necuvenite în valoare de câteva sute de mii de lei, aici fiind incluşi struţii despre care s-a tot vorbit, dar şi materiale de construcţii şi un tractor cu remorcă, folosit pentru ferma din dealul Teleştiului.

Sechestrul are legătură şi cu sumele de bani sau produsele primite de fostul senator de la finul său, afaceristul Ion Bârcină, zis Dan Goeru, care l-a finanţat pe acesta cu câte 50.000 de euro în campaniile electorale din 2008 şi 2012. Banii s-au dus şi pe mese organizate în comunităţile de romi care l-au votat pe fostul senator PSD, procurorii estimând că Greblă ar fi primit de la finul său peste 200.000 de euro. Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, fostul politician intervenea la diverse instituţii şi funcţionari publici pentru a-şi ajuta finul în afacerile pe care le derula acesta, Greblă declarându-se, în schimb, întotdeauna nevinovat, el fiind convins că la finalul procesului îşi va putea dovedi nevinovăţia. Acesta a demisionat din funcţia de judecător constituţional la începutul anului, după ce procurorii l-au pus sub acuzare, în prezent fostul politician nemaifiind implicat în vreo activitate publică.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: