TIR de 12 tone, răsturnat la Bustuchin

Locuitorii din Bustuchin au fost martori luni seara la un accident spectaculos pe raza localităţii, la câţiva metri de primărie. Un TIR de 12 tone s-a răsturnat într-un şanţ adânc de circa 10 metri, şoferul acestuia scăpând însă numai cu câteva zgârieturi.

Accidentul s-a produs pe o porţiune îngustă de drum, nesemnalizată corespunzător, spun martorii evenimentului rutier. ”Drumul este îngust şi nesemnalizat, nu pot trece două maşini mai mari una pe lângă alta. Din faţă venea un microbuz şi şoferul tirului a tras de volan să evite microbuzul, dar a alunecat roata şi a căzut în şanţ. De luni seara stă în şanţ să vină o macara să-l scoată. Şoferul nu a păţit nimic, doar s-a zgâriat puţin la cap. Din câte ştiu lucrează la o firmă subcontractată de Petrom la nişte lucrări”, a spus unul din martorii accidentului.

accident_bustuchin_1

Şoferul tirului se afla şi ieri la locul accidentului, încercând să scoată maşina din şanţ, însă a refuzat să stea de vorbă cu ziariştii. Potrivit poliţiştilor, responsabil de producerea accidentului este şoferul tirului care nu a respectat regulile rutiere privind manevrele de întoarcere a autovehiculului. Bărbatul a şi fost sancţionat contravenţional de poliţiştii rutieri de la Cărbuneşti. „Accidentul s-a produs pe DJ 675C, în localitatea Bustuchin. Un bărbat de 43 de ani din Iaşi, în timp ce conducea un ansamblu auto din direcţia Seciuri către Logreşti a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat într-un şanţ. Nu au fost victime. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea legii privind normele de întoarcere şi de schimbare a direcţiei de mers”, a spus Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: