TOP 5 Alimente pe care le consumă şi nutriţioniştii

Tot mai mulţi oameni apelează la nutriţionişti pentru a li se stabili diete pentru slăbit sau pentru a-şi menţine corpul în formă. Aceştia recomandă alimente naturale, alegându-le pe diferite criterii, în funcţie de rezultatul dorit.

Cei mai mulţi nutriţionişti recomandă diete pentru slăbit şi de cele mai multe ori, dacă sunt respectate, acestea dau şi rezultate.  Gama acestora este foarte diversificată dar majoritatea alimentelor recomandate sunt alegeri pe care orice nutriționist le doreşte în bucătăria lui pentru energie, sănătate și un corp frumos.

Fructe de pădure de culoare închisă

Un bol de fructe de pădure este ceea ce majoritatea nutriționiștilor iau când doresc după ceva dulce. Fructele de pădure sunt pline de fibre, vitamine și antioxidanți, cruciale pentru o bună sănătate. Se recomandă fructele de pădure de culoare închisă, precum afinele și coacăzele negre, deoarece acestea au cele mai mari doze de antioxidanți.

Scorțişoară

Aceasta este una dintre acele plante aromatice care dau energie şi pe care oricare cercetător nutriționist caută să o includă în dietă. Cercetările arată că doar o jumătate de linguriță luată zilnic poate ajuta la regularizarea nivelului de zahăr din sânge, așa că scorțișoara poate micșora pofta de mâncare. O linguriță de scorţişoară adăugată în boabele de cafea înainte de a le râșni conferă aromă și beneficii de sănătate cafelei de zi cu zi.

Uleiul de măsline extravirgin

Dieteticienii îl iubesc pentru gustul lui bun, hrănitor și sănătos. Este plin de antioxidanți și grăsimi mono nesaturate bune pentru consumatori și este delicios. Cumpără întotdeauna sticlele de culoare întunecată; lumina poate oxida uleiul, micșorând unele dintre beneficiile de sănătate.

Nucile

Unii oameni se feresc de nuci deoarece au conținut mare de grăsimi, dar dieteticienii le mănâncă, deoarece știu că grăsimile mononesaturate, cu moderație, te pot ajuta să îți menții greutatea sau chiar să o scazi. Migdalele și nucile sunt favoritele nutriţioniştilor. Ele satisfac pofta de ceva crocant, iar combinația grăsimi-fibre este sățioasă. Nucile sunt pline de proteine, antioxidanți și o varietate de vitamine și minerale.

Apa cu lămâie

O mulțime dintre dieteticieni încep ziua prin a bea apă cu lămâie și acesta este un ritual de dimineață. Dacă nu mănânci alimente integrale pe bază de vegetale, balanța pH-ului din sistemul tău digestiv va fi probabil pe partea acidă. Lămâia este foarte alcalină și ajută reîntoarcerea corpului la un echilibru ideal, ceea ce este important pentru sănătate în general. În plus, să dai pe gât un pahar mare de apă imediat ce te trezești este o excelentă modalitate de a-ți pune în mișcare sistemul digestiv.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: