TOP 5 Alimente recomandate pentru a ţine departe răceala

Există o serie de alimente care ţin medicul departe atunci când e vorba de răceală. Consumate atunci când apar primele simptome, acestea ţin departe răceala astfel că poţi preveni această problemă doar mâncând. O alimentaţie potrivită te-ar ajuta să previi orice neplăcere şi să te ţii departe de medicamente, dacă nu eşti adeptul lor.

Alimente care conţin zinc

Zincul se găseşte în fructe de mare, carne de pui, orez brun şi seminţe de dovleac. Acestea ajută la dezvoltarea celulelor care contribuie la producerea de anticorpi. Unele studii recente au arătat că zincul reduce simptomele care însoţesc răceala şi gripa cum ar fi congestia nazală, tusea, durerea de cap şi de gât.

Vitamina C

La fel ca şi zincul, vitamina C este o armă imbatabilă care poate preveni, dar şi lupta eficient cu infecţiile respiratorii. Vitamina C se găseşte în fructele de pădure, cartofi, napi, ardei gras, varză, broccoli, citrice, conopidă, kiwi, pătrunjel. Ajută la întărirea sistemului imunitar, însă nu poate fi menţinută în corp prea mult timp, aşa că e bine să-i oferi organismului des alimente care conţin Vitamina C. Benefică în convalescenţă, vitamina C ne pune mai repede pe picioare şi ne fereşte de infecţiile bacteriene şi virale.

Supă de pui

Aburii degajaţi de supa de pui caldă cresc temperatura la nivelul mucoaselor nasului şi gâtului, creând un mediu nefavorabil virusurilor, care „preferă” locurile uscate. În plus, supa de pui este o sursă bună de cisteină, un aminoacid natural, care se eliberează în timpul preparării. Supa de pui hidratează, iar acest lucru este esenţial în stările gripale, lichidele contribuind la dizolvarea mucusului în exces, care îngreunează respiraţia.

Usturoi şi ceapă crudă

Usturoiul conţine o substanţă numită alicină, care are valoare antibiotică şi care poate preveni complicaţiile date de răceală.

Ceapa are proprietăți antimicrobiene, în special atunci când nu este gătită și mai conține și un aport ridicat de sulfur, stimulând astfel sistemul imunitar și procesul de detoxifiere.

Ciocolata caldă şi ghimbir

Ciocolata caldă conține teobromină, o substanță care suprimă activitatea nervului care este responsabil cu tusea. Acest remediu s-a dovedit a fi de trei ori mai eficient decât medicamentele. Evită zaharul însă deoarece slăbește sistemul imunitar. Ghimbirul crește temperatura corpului forțând procesul de transpirație si normalizează respirația.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: