TOP 5 Metode de a proteja părul pe perioada toamnei

Căderea părului poate ascunde boli grave şi de aceea trebuie căutate cauzele acesteia. De regulă agresiunile din timpul verii constituie principala cauză a căderii părului. După ce a trecut vara şi părul a scăpat de soare sau apă sărată, acesta necesită un tratament mai atent.

Este foarte important să ai grijă de părul tău mai ales pe perioada toamnei. Părul trebuie periat delicat şi trebuie folosit un şampon şi un balsam potrivit pentru tipul tău de păr şi evită să-l vopseşti sau să foloseşti placa ori ondulatorul. Trebuie evitate de asemenea coafurile care agresează firele de păr şi cele le strâng prea tare. Pe lângă evitarea factorilor care agresează firul de păr există şi câteva remedii naturiste care încetinesc căderea masivă a părului toamna.

Masajul cu uleiuri calde

De două ori pe săptămână, poţi recurge la un remediu natural excelent pentru fortifierea şi regenerarea părului. Este vorba despre masajul cu uleiuri calde. Poţi folosi orice tip de ulei vegetal vrei, însă cele mai potrivite sunt uleiurile de măsline, de cocos, de migdale şi de jojoba. Se încălzeşte uşor uleiul şi se aplică pe tot scalpul cu ajutorul degetelor sau cu discuri demachiante. Uleiul cald pătrunde mult mai uşor în scalp şi hrăneşte în profunzime foliculii. Uleiul trebuie să rămână pe scalp 2-3 ore, dacă nu chiar peste noapte, apoi se îndepărtează cu apa călduţă şi prin şamponare obişnuită.

Masca cu bere şi ou

Un bun tratament pentru părul agresat este berea. Amestecă 25 ml bere cu 1-2 gălbenuşuri de ou şi aplică masca pe părul umed. Las-o să acţioneze o oră şi apoi clăteşte-o şi şamponează ca de obicei părul.

Masca de muşeţel şi ulei de migdale

Pentru acest remediu naturist împotriva căderii părului trebuie să amesteci o ceaşcă de ceai de muşeţel, cu o lingură de miere si două linguri de ulei de migdale. Masca se îndepărtează după o oră prin şamponare.

Tratamentul cu avocado

Pasează un avocado până când obţii un piure fin şi amestecă-l cu un gălbenuş de ou şi o lingură de maioneză. Tratamentul se aplică direct  pe păr şi în special pe scalp şi se îndepărtează prin şamponare după o oră.

Tratamentul cu iaurt

Se amestecă o ceaşcă de iaurt cu un gălbenuş de ou şi o lingură de miere. Aplică masca pe părul umed şi las-o să acţioneze timp de 30 de minute după care se şamponează.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: