TOP 5 Probleme care afectează prematur tenul

Medicii dermatologi susţin că îmbătrânirea prematură a pielii este consecinţa unui stil de viaţă dezordonat. Există o serie de factori din mediul înconjurător, dar şi anumite obiceiuri comune, dar dăunătoare, pe care majoritatea oamenilor nu le conştientizează, care afectează prematur tenul.

Pe lângă o alimentaţie echilibrată, folosirea de produse cosmetice adecvate tipului de ten, evitarea stresului şi respectarea orelor de somn, medicii atrag atenţia că oamenii ar putea preveni îmbătrânirea prematură a pielii prin conştientizarea şi schimbarea unor obiceiuri nesănătoase, cum ar fi rosul unghiilor, utilizarea pilulelor anticoncepţionale sau bronzarea timpurie.

Radiaţiile solare

Pielea din zona ochilor este extrem de subţire şi necesită un grad ridicat de atenţie. Uneori, chiar şi oamenii care au grijă să-şi protejeze tenul împotriva radiaţiilor solare uită să se dea cu o cremă specială în jurul ochilor. Astfel, ridurile şi depigmentarea se pot agrava. Medicii susţin că o pereche potrivită de ochelari poate fi o protecţie bună, dar numai dacă lentile au protecţie UVA-UVB.

Problemele cu dantura

Dinţii au un rol important în structura şi fermitatea pielii de pe faţă. Rosul unghiilor, scrâşnirea sau extracţia dinţilor şi mestecatul agresiv duc la deteriorarea danturii şi, mai departe, la lăsarea pielii de pe faţă. Stomatologii recomandă perierea dinţilor de două ori pe zi, folosirea aţei dentare şi curăţarea profesională a dinţilor cel puţin o dată pe an.

Schimbările hormonale

Petele maronii sau gri care pot apărea pe buza de sus, obraji, frunte sau nas, din cauza schimbărilor hormonale, îmbătrânesc tenul. Pentru petele persistente, medicul poate ilumina zona prin proceduri medicale sau poate recomanda consum, intern sau extern, de antioxidanţi.

Bronzarea timpurie

Bronzarea timpurie duce, adeseori, la pete maronii sau gri care seamănă cu aluniţele şi la spargerea vaselor fine de sânge. Expunerea exagerată la soare duce la evidenţierea petelor dermatologice. Petele existente pot deveni mai întunecate şi mai mari, în timp ce altele noi pot apărea. Oamenii pot preveni sau reduce aceste probleme prin expunerea moderată la soare şi prin protecţie solară.

Fluctuaţiile de greutate

Pe măsură ce îmbătrânim, nivelul de colagen produs de organism scade, iar fluctuaţiile de greutate au un impact şi mai mare asupra pielii de pe faţă. Recuperarea vitalităţii pielii se poate realiza prin injectarea de grăsime în pomeţi şi la baza ochilor sau prin controlul greutăţii.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: