TOP 5 lucruri pe care să le ai în vedere după ce te-ai mutat de la apartament la casă

După lungi căutări, ai găsit în sfârșit casa perfectă pentru tine, ai trecut prin procesul de strâns și împachetat lucruri, iar acum ești în noua ta locuință, unde te poți bucura de fiecare minut petrecut în ea. O casă cu grădină este cu mult mai diferită față de un apartament, motiv pentru care va trebui să te obișnuiești cu spațiul mult mai mare, precum și cu o nouă serie de obiceiuri. 

Iată la ce trebuie să fii atent după ce te-ai mutat la casă: 

1. Spațiul este mult mai mare

Dacă până acum acordai cam jumătate de zi pentru curățenie, la casă lucrurile stau puțin diferit. În primul rând va trebui să-ți acorzi cam o zi întreagă pentru a face curățenie în întreaga casă, iar mai apoi va trebui să te preocupi și de curte, ceea ce presupune încă câteva ore. În funcție de cum sunt împărțite responsabilitățile în familie, poți împărți și taskurile privind curățenia. 

2. Dacă îți dorești grădină, trebuie să acorzi timp

Un avantaj al caselor este faptul că îți poți face o grădină, unde poți cultiva legume sau fructe, de care te poți bucura pe parcursul verii. Însă, trebuie să fii conștient de faptul că o grădină înseamnă asumare și timp investit. Mai mult, va trebui să îți construiești o mică trusă de scule, ce să te ajute în activitatea de grădinărit, care să cuprindă unelte pentru săpat, stropitoare și mănuși. 

3. Va trebui să îți asiguri securitatea

Dacă la bloc sistemele de supraveghere erau incluse de la dezvoltator, la casă va trebui să îți asiguri singur securitatea. Poți opta pentru un sistem de supraveghere complet, atât la interiorul curții, cât și la exterior, sau poți opta doar pentru unul exterior, montat la poarta de intrare. Poți vede câteva modele de camere supraveghere aici, pe a2t.ro. 

4. Amenajează-ți terasa 

Zilele de vară sunt perfecte pentru a sta pe terasă și a savura un pahar de vin sau pentru a citi o carte. De aceea, îți poți amenaja terasa în spatele casei, în continuarea acesteia, cu un mobilier de exterior, câteva pernuțe și perne și, pentru o atmosferă cât mai cozy, poți să decorezi cu ajutorul câtorva ghirlande luminoase. 

5. Nu uita să sărbătorești

Orice nouă realizare merită sărbătorită, iar faptul că ai schimbat locuința cu atât mai mult. Poți face o mică adunare cu persoanele tale cele mai apropiate și să vă bucurați de un grătar făcut în noua ta curte și de o mini petrecere pe terasa ta. Dacă timpul nu este favorabil pentru a sta afară, poți face o seară de cinema la tine în living sau o seară de gătit. 

O casă nouă presupune faptul că ai ajuns la o nouă etapă în viața ta, motiv pentru care trebuie să te bucuri de fiecare lucru pe care îl realizezi. 

 Sursa foto: pexels.com

Vizualizări: 1,592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: