TOP 5 Motive de îngrijorare pentru părinţi

Părinţii moderni au cu totul alte griji acum faţă de părinţii noştri. Sunt îngrijoraţi în special de influenţa pe care tehnologia de ultimă oră o are asupra vieţii copiilor lor. Se tem că micuţii lor pot deveni singuratici pentru că stau tot timpul în faţa calculatorului sau că nu mai învaţă sau nu-şi mai bat capul cu temele pentru că au internetul la dispoziţie şi pot copia informaţia, fără ca ei să şi încerce s-o înţeleagă.

Deşi aceste griji sunt normale, lucrurile pot fi îndreptate cu uşurinţă. Iată câteva dintre cele mai comune griji ale părinţilor actuali.

Copiii se izolează din punct de vedere social

Dacă stau tot timpul cu mobilul sau cu mouse-ul în mână pot avea probleme din punct de vedere social, dar şi al obezităţii. Dacă eşti îngrijorat de asta, vorbeşte cu copilul tău în legătura cu motivul pentru care petrece atât de mult timp singur. Dacă este obsedat de un nou joc vezi cu ce activităţi în aer liber l-ai putea tenta.

Folosesc abrevieri când scriu

Potrivit unui studiu, lucrurile nu sunt deloc îngrijorătoare. De fapt, folosirea abrevierilor este asociată cu abilităţi bune de scriere, pentru că necesită din partea copilului înţelegerea limbii pentru a folosi astfel cuvintele. În plus, abrevierile au locul lor în comunicare, nu sunt făcute să circule aşa cum este, spre exemplu, eseul pe care copilul trebuie să-l scrie pentru ora de româna.

Îşi fac temele cu ajutorul internetului

Ţi-ai putea suspecta copilul ca s-ar putea „inspira” de pe Wikipedia sau alte surse asemănătoare, însă profesorii nu sunt proşti şi ştiu când copiii copiază. Îţi poţi ajuta copilul să găsească informaţii relevante online însă încurajează-l să le rescrie folosind propriile cuvinte. De asemenea, copilul trebuie să realizeze că nu toată informaţia prezentă pe online este şi corectă. Încurajează-l să verifice şi învaţă-l să pună sub semnul întrebării tot ceea ce citeşte.

Nu se pot concentra la nimic

Bineînţeles că nu se pot concentra dacă, în mod constant, trimit sms-uri sau îşi verifică facebook-ul pe telefon. Exagerarea cu ecranele (mobil, laptop etc.) le poate distrage atenţia copiilor iar aceştia nu se pot concentra – este şi motivul pentru care profesorii nu le acceptă la şcoală, iar acasă ar trebui instaurate câteva reguli de folosire a lor.

Este datoria ta de părinte să-i arăţi copilului că dacă se concentrează pe un singur lucru la un anumit timp, se vor bucura de experienţă mult mai mult.

Abuzează de tehnologia modernă

Fii atent cum comunică copilul tău şi, în plus, oferă-i exemple sănătoase de petrecere a timpului liber în natură şi nu cu mobilul în mână sau navigând pe net. Tehnologia a făcut salturi uriaşe şi face lumea mai accesibilă copilului tău. Este vital să ţii pasul cu ea, dar şi cu ce se întâmplă în lumea reală. Dacă copilul tău te scoate din minţi pentru că stă tot timpul cu ochii în ecran, ei bine, există mereu opţiunea de a-l închide.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: