TOP 5 Motive pentru care să consumi fructe dimineaţa

Studii recente au arătat că cel mai bun moment pentru a consuma fructe este între orele 4 şi 11 dimineaţa. Există mai multe motive pentru care este bine să mănânci fructe la micul dejun, dimineaţa şi nicidecum seara când organismul se odihneşte şi le va digera mai greu.

Obiceiul de a mânca fructe la finalul mesei este nesănătos, de aceea specialiştii recomandă fructe la micul dejun, pentru că acestea se consumă pe stomacul gol.

Multe fibre şi puţine calorii

Consumul de fructe la micul dejun te face să te simţi sătul mai mult timp, datorită aportului crescut de fibre alimentare. Anumite fructe, cum ar fi bananele, previn retenţia de apă şi echilibrează secreţiile hormonale din organism.

Proprietăţi puternice de detoxifiere

În loc să te chinui cu tot felul de diete de detoxifiere experimentale, consumă fructe la micul dejun. Fructele sunt pline de vitamine, minerale, apă şi agenţi de detoxifiere ca flavonoidele, carotenidele şi polifenoli, care neutralizează toxinele din ficat.

Luptă cu bolile degenerative

Glucoza este principalul combustibil al creierului. Bananele şi alte fructe dulci sunt numai bune pentru un start în forţă, la începutul zilei.

În plus, potasiul din banane ajută muşchii să funcţioneze corect, în timp ce restul mineralelor şi vitaminelor, alături de indicele glicemic mare, ajută organismul şi mai ales creierul să lupte cu bolile degenerative, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson.

Previn bolile "de lux"

Fructele sunt bogate în fibre şi conţin o cantitate optimă de zaharuri sănătoase. În plus, fitonutrienţii, care se găsesc din belşug în majoritatea fructelor, ajută organismul să lupte cu bolile vârstei a doua, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare cauzate de colesterol, sau calcifierea vaselor de sânge. Aceste efecte sunt cel mai des prezente atunci când fructele sunt consumate în intervalul 4 şi 11.

Ajută sistemul imunitar

Fructele în general sunt pline de vitamine şi antioxidanţi care ajută organismul să se menţină sănătos şi să lupte cu infecţiile şi germenii care îl atacă. Sistemul imunitar beneficiază enorm de pe urma unui consum mare de fructe şi legume, iar dimineaţa ele se absorb cel mai bine, pentru efecte benefice la potenţial maxim.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: