Absolvenţi angajaţi pe loc la bursa locurilor de muncă

Câteva zeci de absolvenţi participanţi la bursa locurilor de muncă organizată special pentru ei la sfârşitul săptămânii trecute au şi reuşit să se angajeze. Alţi peste 200 de absolvenţi au fost invitaţi de angajatorii prezenţi la acţiune la un interviu sau pentru a susţine o probă de lucru.

Chiar dacă bursa locurilor de muncă a fost destinată exclusiv absolvenţilor de anul acesta, au venit şi alte persoane aflate în căutarea unui job. „La eveniment au fost prezenţi 47 de angajatori şi 432 de participanţi din care 382 absolvenţi 2013. Au fost selectaţi 238 pentru susţinerea unui interviu sau a unei probe de lucru. Au fost încadraţi pe loc 56, din care trei cu studii superioare. Au reuşit să găsească locuri de muncă pe agent de securitate, agent de vânzări, lucrărtori gestionari, patiser, strungar betonist, consilieri juridici, consilieri economici”, a declarat romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Cum arată angajatul ideal

Serios şi cu chef de muncă, aşa au descris unii angajatori candidatul ideal. Cei mai mulţi dintre angajatori nu sperau să-l şi găsească în ideea că absolvenţii ar prefera să stea în şomaj decât să-şi găsească un job imediat după finalizarea studiilor. „Avem un loc de tâmplar în pal melaminat şi un post de muncitor necalificat pentru absolvenţi de liceu 2013. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească sunt: seriozitate, chef de muncă şi atât. O să fie foarte puţini care o să vină pentru că aşteaptă să se termine perioada de şomaj, să ia cei 250 de lei şi abia din ianuarie stăm de vorbă pentru angajări. Foarte puţini ar vrea să muncească, cei mai mulţi ar vrea să câştige”, a spus Dan Iulia, reprezentant societate.

Printre absolvenţii care au sperat să obţină un loc de muncă la bursă se numără şi Adriana Temelie din Fărcăşeşti. Ar dori  să lucreze chiar şi într-un alt domeniu faţă de cel în care s-a specializat, numai să fie motivată financiar. „Caut un loc de muncă, nu numai în domeniul în care am terminat eu pentru că este greu de găsit. Am terminat ingineria şi protecţia mediului în industrie dar ar fi ok să îmi găsesc şi alt loc de muncă. Anul acesta am absolvit. Nu am mai căutat un loc de muncă. Sper să găsesc, dacă nu plec într-un oraş mai mare. Nu aş accepta să lucrez pentru minimul pe economie, e foarte greu”, a spus aceasta.

S-au interesat de joburile în străinătate

Cei prezenţi la bursa locurilor de muncă au putut să obţină informaţii pentru posturile disponibile în străinătate. „În străinătate avem 123 de locuri de muncă, cele mai multe sunt ca şi şofer de camion internaţional în Ungaria, 75 de locuri, avem ingineri de sistem software în Dublin, asistenţi medicali în Marea Britanie, asistenţi manager în Belgia, măcelari în Finlanda. Cei mai mulţi au fost interesaţi de locurile de muncă pentru ingineri”, a spus Diana Văduva, consilier Eures în cadrul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: