TOP 5 Probleme de sănătate dezvăluite de somn

Somnul fiecărei persoane dezvăluie informaţii utile despre starea de sănătate, afirmă specialiştii în lifestyle, care au alcătuit cu această ocazie şi un ghid de informaţii practice care să îi ajute pe oameni să pună capăt problemelor care îi deranjează în timp ce dorm.  Atunci când ești treaz, ești atent la semnalele pe care corpul le trimite, indiferent dacă acestea sunt pozitive sau negative, dar când dormi nu le mai percepi.

Organismul nu încetează să comunice cu noi și atunci când mergem la culcare. Iată cinci lucruri pe care somnul le dezvăluie despre starea ta de sănătate, însoţite de informaţii utile specifice, care ar putea să te ajute.

Nu poți dormi pe spate

Dacă dormitul pe spate este dificil sau dacă, de fiecare dată când dormi pe spate, te trezești apoi pe o parte, ar putea exista o cauză ascunsă în spatele acestui fapt. Atunci când stai lungit pe spate, apar o serie de schimbări fiziologice care ar putea să interfereze cu respiraţia. Este vorba de un grup de probleme de ordin fizic care cauzează congestie sau rezistenţă la nivelul nasului sau al gâtului, inhibând respiraţia în timpul somnului.

Loveşti sau "furi" pătura

Nimic nu pare mai enervant ca un partener de viaţă care acaparează pătura sau te loveşte în timpul somnului. Ai putea însă să îl ierţi dacă ai şti că acea persoană are o problemă involuntară, denumită tulburare periodică a mişcării membrelor. Persoanele respective se clatină, îşi aruncă braţele şi se mişcă foarte mult în pat pe durata întregii nopţi, iar apoi se simt obosite şi iritate în timpul zilei, pentru că nu au avut parte de un somn bun.

Sforăi prea tare

Sforăitul reprezintă ceva mai mult decât o neplăcere majoră pentru partenerul oricui. Studiile au arătat că sforăitul - în special cel foarte zgomotos - este direct asociat cu accidentul vascular cerebral şi cu maladiile cardiovasculare, atât în calitate de cauză, cât şi de efect.

Nu reuşiţi să dormiţi toată noaptea

Dacă nu reuşeşti să ai un somn consistent pe timpul nopţii, o posibilă explicaţie ar fi aceea că există ceva care te trezeşte. Aceasta este partea uşoară, totuşi - trebuie să îţi dai seama ce a cauzat acea interferenţă, înainte de a o transforma într-un mesaj către creier care să îţi asigure un somn bun. Cea mai uzuală cauză este nocturia sau urinarea din timpul nopţii.

Te trezeşti cu o durere de cap

Dacă durerile de cap matinale te deranjează mai des, ele sunt cel mai probabil dureri de cap cauzate de tensiunea de la nivelul gâtului. Cea mai simplă explicaţie vizează poziţia în care ai dormit, foloseşti prea multe perne, iar acestea tensionează muşchii gâtului. Mai greu de recunoscut este strângerea din dinţi din timpul somnului, o formă de bruxism. Atunci când maxilarele sunt presate puternic timp de câteva ore, tensiunea din muşchi radiază în sus şi în jos, ducând la apariţia acestor dureri de cap cauzate de tensiunea musculară.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: