TOP 5 Remedii naturiste pentru nasul înfundat

Odată cu venirea frigului apar primele simptome ale răcelilor precum nasul înfundat, dar şi alte simptome asociate care urmează: dureri de gât, tuse, febră, dureri musculare şi oboseală nejustificată. Dacă ai nasul înfundat şi te temi de simptomele care vor urma, nu e neapărat necesar să intri în prima farmacie. Pentru nas înfundat există şi remedii naturiste aflate la îndemâna tuturor.

Remediile pe care natura ţi le pune la dispoziţie pentru a trata nasul înfundat sunt multiple. Şi spre deosebire de unele medicamente nu dau nici dependenţă şi nu au nici reacţii adverse. Iată o serie de remedii naturiste la care poţi să apelezi ca să poţi respira în voie şi să dormi bine noaptea fără a avea probleme de respiraţie.

Inhalaţiile cu plante aromate

De mare ajutor în situaţia în care ai nasul înfundat pot fi inhalaţiile făcute cu plante puternic aromate, cum ar fi menta, busuiocul, cimbrul, acele de brad, în combinaţie sau simple. E bine ca inhalaţiile să fie făcute seara, înainte de culcare, ca să nu mai ieşi afară în aerul mult prea rece. Inhalaţiile te ajută şi în caz că ai sinuzită.

Zeama de lămâie

Zeama de lămâie te poate ajuta, de asemenea, să scapi rapid de neplăcerea nasului înfundat. Dacă nu ai nasul rănit pe interior poţi pune, cu pipeta, câte una sau două picături de zeamă de lămâie în fiecare nară. Nu e tocmai plăcut dar efectul e imediat şi garantat, iar tratamentul sută la sută natural.

Picături cu ceai de gălbenele

Dacă nasul e iritat pe interior, fă un ceai mai concentrat din gălbenele şi prepară picăturile de nas pentru o zi întreagă. Amestecă două linguriţe de ceai de gălbenele, la temperatura corpului, cu o jumătate de linguriţa de zeamă de lămâie şi pune din acest amestec picături în nas de câteva ori pe zi.

Inhalaţii cu ceapă

Ceapa poate fi un medicament foarte bun tocmai pentru că are un miros puternic şi persistent. Din acest motiv mulţi nu o agreează şi o ocolesc, dar nu ştiu că mirosul de ceapă este un dezinfectant excelent. Dacă ai nasul înfundat zdrobeşte o ceapă şi ţine-o în dreptul nasului încercând să respiri normal. Efectul este mult mai puternic atunci când ceapa este zdrobită decât dacă e tăiată cu cuţitul aşa că evită să-l foloseşti pentru că mirosul de ceapă de pe mâine se îndepărtează uşor cu apă şi săpun. Tăria cepei îţi desfundă nasul mediat şi are şi un efect calmant care te va ajuta să dormi bine.

Făină de  porumb arsă

Bunicii aveau o reţetă mult mai uşoară care îi ajuta în caz de răceală şi nas înfundat. Puneau pe plită, la copt, pe o tablă fierbinte, făină de porumb şi apoi inhalau fumul care desfunda imediat nasul. Acest remediu poate fi şi azi de folos şi e la îndemâna oricui. În loc să dai banii pe picăturile de la farmacie, care pot crea şi dependenţă, poţi alege aceasta metodă deloc costisitoare.

Vizualizări: 382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: