A intrat cu maşina în căruţă

Un căruţaş rom a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean cu multiple traumatisme după ce căruţa în care acesta se afla a fost lovită în plin de un autoturism. În urma cercetărilor făcute de poliţişti la faţa locului s-a stabilit că de vină pentru producerea evenimentului rutier este şoferul care nu a păstrat distanţa regulamentară. Rănirea cetăţeanului de etnie romă a încins spirite la locul faptei.

Bărbatul de 47 de ani plecase cu căruţa împreună cu soţia să facă un ban din vânzarea hainelor vechi prin sate, însă a avut ghinion. Căruţa în care cei doi se aflau a fost lovită în plin de un autoturism. În urma impactului căruţaşul  s-a ales cu multiple traumatisme şi a fost transportat la spital. „Noi mergeam pe drum cu căruţa, iar băiatul ăsta ne-a lovit din spate. Căruţa noastră este distrusă, a rupt-o din lovitură. Pe mine m-a aruncat în şanţ, dar soţul meu s-a lovit rău. L-a luat salvarea. E în stare gravă. Poliţia să-şi facă treaba că era să ne omoare cu zile”, a povestit nevasta rănitului.

„Dacă tata păţeşte ceva îl omor“

Fiul şi rudele bărbatului au ajuns la faţa locului după câteva minute de la producerea accidentului şi au fost pe puntul de a-l linşa pe şoferul vinovat. „Îl omor, fac puşcărie dar bag cuţitul în el pentru tatăl meu. De ce toţi au permis de conducere şi nu ştiu să meargă cu maşina pe drum. Căruţa mergea regulamentar şi a lovit-o. Dacă tata păţeşte ceva îl omor”, spune copilul victimei. 

Ghinion nu au avut numai cetăţenii de etnie romă şi ci şoferul autoturismului care avea de gând să-şi vândă autoturismul. El susţine că nu a putut evita impactul pentru că i-a apărut căruţa brusc în faţă. „Eu mergeam dinspre Târgu-Jiu spre Tismana. Căruţa asta mi-a apărut brusc şi nu am mai putut-o evita. Am încercat să nu-l lovesc, dar nu am avut ce face”.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii ajunşi imediat la faţa locului, de vină este şoferul care nu a păstrat distanţa regulamentară de mers.

Căruţaşul a fost transportat cu o ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean şi din cauza traumatismelor multiple va rămâne internat. „Am primit un pacient, victima unui accident rutier care prezintă traumatism cranio-cerebral, traumatism de coloană şi mai multe traumatisme la nivelul membrelor. Nu pune probleme deosebite”, spune Liliana Crăciun, medic UPU.

         

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: