Topul medicilor gorjeni care au eliberat cele mai multe reţete

Medicii gorjeni şi-au făcut de cap în acest an şi au eliberat reţete în valoare de miliarde de lei. Potrivit Casei Judeţeane de Asigurări de Sănătate Gorj Au existat luni în care medicii au prescris aproximativ 70.000 de reţete gratuite şi compensate la nivelul judeţului Gorj. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate susţin că vor face controale la medicii de familie pentru că nu este posibil ca valorile reţetelor prescrise de ei să se apropie de cele eliberate de medicii specialişti. Doctorii răspund acuzelor spunând că acest lucru demonstrează că au fost la serviciu.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate au realizat şi un top al medicilor primari şi specialişti cu cele mai multe reţete eliberate şi cu valorile cele mai mari.

Medicii Gheorghiţoiu şi Slivilescu sunt în top

Primul loc este ocupat de medicul specialist Ion Gheorghiţoiu, care în acest an a prescris reţete în valoare de 38 de miliarde de lei vechi, urmat de medicii specialişti din Secţiile de Oncologie şi Neuropsihiatrie. La medicina de familie, prima poziţie în top este a medicului Ana Slivilescu care-şi desfăşoară activitatea la cabinetul individual din oraşul Tismana şi a eliberat reţete în valoare totală de 24 de miliarde de lei vechi. „S-au eliberat foarte multe reţete şi în valoare foarte mare. Am avut luni în care farmaciile au eliberat medicamente prescrise pe aproximativ 70.000 de reţete, iar atunci când am introdus plafonul numărul acestora a scăzut la 49.000. Cele mai multe şi mai scumpe reţete sunt prescrise de medicii oncologi şi neurologi, iar primul loc este ocupat de medicul internist Ion Gheorghiţoiu. Ei dau reţete prin Programele Naţionale de Sănătate unde medicamentele sunt foarte scumpe iar reţetele se eliberează gratuit pentru bolile cronice cuprinse în programe, unde o singură reţetă valorează în bani aproximativ 150 de milioane de lei vechi. De gândit ne dau medicii de familie care eliberează reţete de valori apropiate cu medicii specialişti ceea ce nu este în regulă. Un medic de familie a eliberat reţete în valoare de 24 de miliarde de lei vechi, sumă aproximativ egală cu a unor medici specialişti”, a declarat Cosma Dumitrescu, directorul economic al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Ana Slivilescu: „Numărul mare de reţete arată că eu am fost la serviciu“

Medicii susţin că acest lucru demonstrează că ei au fost la serviciu şi şi-au făcut datoria faţă de pacienţii bolnavi. „Numărul mare de reţete arată că eu am fost la serviciu şi mi-am făcut treaba aşa cum trebuie. Nu puteam da reţete pe stradă sau acasă ci la cabinet în prezenţa pacienţilor care au avut nevoie de medicamente. În plus de asta am şi foarte mulţi pacienţi pe care-i am în evidenţă şi pe care-i tratez”, a declarat Ana Slivilescu, medic de familie.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: