Metode de congelare a roșiilor pentru iarnă

Există mai metode de congelare a roșiilor pentru iarnă, iar dacă vreţi să savuraţi şi iarna gustul roşiilor de grădină pe aluatul pentru pizza, trebuie să ştiţi ce aveţi de făcut. Roşiile congelate sunt perfecte pentru prepararea tartinelor, budincilor, sosurilor și altor tipuri de mâncăruri.

Congelarea roşiilor nu implică prea mult efort, aveţi nevoie doar de spaţiu mai generos în congelator.

Luati o tavă sau un tocător și înfășurați cu folie alimentară. Tăiați roșiile mari în rondele cu grosimea de 3-4 mm şi așezați-le pe tavă una lângă alta. Acoperiți rondelele cu folie și așezați următorul strat de roșii apoi dați la congelator până se întăresc.

O altă metodă presupune să tăiați roșiile în cubulețe mici, înlăturând coaja prin opărire. Dacă roșiile au coajă subțire, atunci ea poate fi păstrată. Transferați apoi într-un bol şi puneţi şi ardei  grași în fideluță subțire, iar pătrunjelul îl tocați fin. Transferați legumele tocate peste roșii și amestecați bine cu lingura. Pentru a nu uita dacă ați adăugat sare sau nu la congelare, e recomandabil să nu sărați amestecul. Transferați în recipiente de plastic și dați la congelator.

O altă metodă presupune să așezați roșiile mici și de diferite culori în recipiente de plastic și să turnați suc de roșii peste ele apoi să dați la congelator.După câteva ore la congelator roșiile pot fi transferate în pungi de plastic și păstrate mult mai compact.

Vizualizări: 3,433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: