Tot mai multe sancțiuni în pandemie

140 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 56.000 lei, au fost aplicate sâmbătă celor care au încălcat normele impuse de pandemie în Gorj.

La controale au participat polițiștii gorjeni, în colaborare cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar-Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Protecției Consumatorului, sub coordonarea Instituției Prefectului Gorj.

“Toate entitățile implicate au acționat pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi verificarea respectării normelor legale aplicabile cu ocazia prelungirii stării de alertă, de către organizării de evenimente private, cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., organizate în saloanele, căminele culturale, restaurantele, barurile, cafenelele, precum și sălile de evenimente de pe raza județului Gorj”, a transmis IPJ Gorj.

Cu această ocazie, au fost verificate peste 1.800 de persoane aflate în carantină/ izolare la domiciliu, fiind identificate două persoane care nu respectă măsura carantinării și aplicate sancțiuni în valoare de 2.000 lei.

De asemenea, au fost identificate 72 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 13.000 lei.

Totodată, au fost efectuate controale în 84 de medii de interes public de pe raza județului Gorj, precum restaurante, fast-food-uri, terase, pensiuni și alte spații de cazare.

“Obiectivul principal al acțiunilor a fost reprezentat de identificarea persoanelor/ operatorilor economici care nu respectă prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în cazul organizării de evenimente private, în spațiul public/ privat/ închis, pentru care au fost instituite anumite interdicții sau restricții”, a mai menționat sursa citată.

În cadrul activității, au fost desfășurate controale în 29 de sali de evenimente, 8 restaurante, 13 cafenele și alte 10 în corturi de evenimente, cluburi și terase, fiind constatate nereguli și aplicate 66 de sancțiuni contraventionale, cu o valoare totală de peste 41.000 lei.

De asemenea, au fost desfășurate 26 de activităţi de relaţionare cu organizatorii de evenimente private, în vederea transmiterii recomandărilor preventive, cu privire la normele de protecție sanitară, necesar a fi respectate pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

“Reamintim TEL VERDE - 0800800165/ WhatsAPP 0755021218, ca fiind numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli, privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Cunoastem importanța evenimentelor din viața dumneavoastră, însă facem precizarea că prin nerespectarea restricțiilor instituite de autorități, acestea se pot transforma în evenimente de răspândire generală a virusului.

Vă recomandăm să respectați măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități, cu precizarea ca scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci de a asigura aplicarea legii, pentru siguranța tuturor!”, este apelul polițiștilor gorjeni.

Vizualizări: 1,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: