Tot mai mulți pacienți în spitalul Covid. "Se pare că Novaciul a devenit focar"

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește pe zi ce trece. Astfel, încă 7 gorjeni au fost confirmați cu acest virus, în ultimele 24 de ore, în județul Gorj.

Spitalul Covid din Târgu Cărbunești primește noi pacienți infectați cu noul coronavirus. În prezent sunt internate 30 de persoane, dintre care 6 se află la Terapie Intensivă. Cei mai mulți sunt din Novaci.

Șeful unității medicale de la Târgu Cărbunești, Constantin Târziu, spune că au fost date peste cap planurile privind primirea pacienților non-covid, începând cu data de 1 iulie. ”Situația este dată peste cap de numărul pacienților infectați, număr ce crește de la zi la zi. Au mai venit pacienți de la Târgu Jiu, Novaci și Rovinari. Se pare că Novaciul ar fi devenit un focar. Eu vorbesc de pacienții care vin de la Novaci, nu știu dacă sunt toți din aceeași localitate”, a spus Constantin Târziu, la Radio Infinit.

De asemenea, directorul spitalului din Rovinari a spus că numai în ultima săptămâna au venit 7 persoane infectate. ”În ultima săptămână am avut în fiecare zi un pozitiv, cel puțin. În acest moment am 5 suspecți în spital, toate paturile sunt ocupate, vorbesc de cei suspecți. Au fost confirmate în ultima săptămână 7 persoane. Starea lor este una stabilă”, a mai directorul Podaru.

Bilanțul, de la debutul pandemiei, a ajuns la 241 de cazuri în Gorj.

Vizualizări: 5,591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: