Bîrcă: Și profesorii își bat joc de școală!

Un nou examen fără niciun promovat! Nu a fost nicio surpriză pentru autoritățile din Turburea să vadă că, din nou, liceul din comuna gorjeană este pe lista rușinii. Primarul susține că vina este împărțită. Atât spre profesori, cât și spre copii și părinți. Îi arată cu degetul și pe dascăli și îi acuză că nu își dau interesul să schimbe această statistică.

Doar șase absolvenți s-au înscris să susțină examenul de Bacalaureat la Liceul Tehnologic din Turburea. Niciunul nu a promovat, iar rezultatele au fost din nou dezastruoase. În plus, niciunul dintre cei 18 elevi care au terminat clasa a XIII-a la seral nu s-a înscris să dea BAC-ul. „Nu avem promovați deoarece s-au înscris la examen șase elevi din promoțiile anterioare. Aceștia nu au obținut rezultatul așteptat pentru că ei s-au rupt de școală și sunt admiși la liceul nostru cu medii foarte mici și este destul de greu să ridici un copil de 1 sau 2 până la 6 în câțiva ani”, a declarat Maria Cojocaru, directorul Liceului Tehnologic din Turburea.

Mult mai dur a fost primarul localității. Ion Bîrcă a dat vina și pe lipsa de interes a unor profesori care nu ar face nimic să schimbe această statistică. Mai ales că a încercat să asigure tot confortul elevilor și în perioada pandemiei, iar investițiile în educație nu sunt deloc puține, spune acesta. „Nu au reușit. Au fost șase restanțieri. Au mers să se facă de râs. Nici cu profesorii nu îmi e rușine. Facem investiții în educație, e o muncă titanică, dar nici profesorii nu înțeleg. Sunt revoltat și pe ei că nu au făcut meditații cu ei, nu au găsit soluții. Au zis că le trebuie tablete când a fost cu școala online în starea de urgență. Am cumpărat 30 de tablete. Le-am dus 28 de tablete copiilor, cu internet, cu totul. Le-am dat la copii. Au cerut videoproiectoare, am cumpărat, am pus în clase 16 videoproiectoare. Ce să le mai dau? Transport asigurăm tuturor. Avem 700 de elevi și mergem după ei în stânga, în dreapta, dar peștele de la cap se-mpute. Și profesorii își bat joc e școală. Primesc bani degeaba și sunt depășiți de situație”, a declarat Ion Bîrcă, primarul din Turburea.

Primarul a adăugat că nici el nu a reușit să ia, la vremea lui, diploma de Bacalaureat. Dar nu vrea să-i calce pe urme copiii din comună pe care îi îndeamnă să pună burta pe carte. „Domnul primar muncește de mic copil de l-au găsit dracii! Domnul primar a învățat toată ziua și citește tot timpul. Trebuie să știi contabilitate să faci un proiect european, că altfel te duci în pușcărie. E un noroc de la Dumnezeu și trebuie să pui mâna să muncești. Când a început viața politică, eram la o vârstă la care na... Nu e un exemplu acesta, ci un exemplu este ce fac acum, că mă zbat pentru localitate”, a mai spus Bîrcă.

Liceul din Turburea nu este singurul unde au fost note rușinos de mici. Și în Bârsești ori la Colegiul Auto „Traian Vuia” din municipiu, au promovat prea puțini elevi. „Nu este o surpriză anul acesta. Sunt mereu licee care au zero promovabilitate sau un procent extrem de mic, cum ar fi 2, 3 sau 5, cum este cazul și anul acesta. Nu se învață, dar la astfel de licee vin cei mai mulți din seriile anterioare și ei sunt cei care ridică probleme atât din numărul celor eliminați din timpul probelor, cât și cei care nu promovează deloc chiar dacă stau până la finalul probelor”, a explicat Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 2,161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: