Mediile mari de la Evaluare, recompensate cu bani

Vești bune pentru absolvenții de gimnaziu care au luat note mari la examenul de Evaluare Națională. Elevii de clasa a opta din comuna gorjeană Fărcășești vor fi recompensați pentru rezultatele bune la învățătură. Cei care au luat mai mult de 8.50 la Evaluare vor primi câte 500 de lei. Banii vor fi alocați de autoritățile locale.

Consilierii locali au adoptat un proiect de hotărâre locală prin care toți copiii primesc acest cadou din partea primăriei. Fiecare va încasa câte 500 de lei.

Potrivit primarului, este vorba de opt elevi care au obținut peste 8.50. “A trecut deja proiectul în Consiliul Local. Am identificat deja opt copii care au obținut note peste 8.50 la examenul de Evaluare Națională. Ei vor fi premiați cu câte 500 de lei, iar banii provin din bugetul local. Este un cadou pe care am vrut să-l facem acestor copii pentru rezultatele bune pe care le-au avut la învățătură”, a declarat primarul din Fărcășești, Constantin Drăgoescu.

În total, în localitatea Fărcășești, au susținut examenul de Evaluare Națională 32 de copii. La Școala Gimnazială Valea cu Apă, din Fărcășești, șase elevi au luat peste 8.50. Cea mai mare medie a fost 9.42. În timp ce la Liceul Tehnologic Roșia Jiu, au fost 12 candidați. Doi dintre ei vor fi premiați pentru că mediile lor s-au apropiat de 9. 

Vizualizări: 902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: