Toți muncitorii care lucrau pe șantierul din Turcinești, testați la un laborator privat

Ancheta epidemiologică este în plină desfășurare în privința focarului de Covid 19 care a izbucnit pe șantierul din comuna Turcinești. 14 muncitori care lucrau aici au fost testați pozitiv pentru noul tip de coronavirus și au fost internați în spital. Patru dintre ei sunt cetățeni vietnamezi. Toți lucrătorii au fost testați la inițiativa firmei, la un laborator privat din București. Alte 16 teste sunt  în lucru.

Alarma s-a dat pe șantierul de la Turcinești, la sfârșitul săptămânii, când 14 muncitori au ieșit pozitiv pentru Covid 19. Aceștia lucrau la gazoductul BRUA. Patru dintre ei sunt din Dâmbovița și au fost internați în județul de domiciliu pentru că au ajuns acasă până au primit rezultatul testelor.

În ceea ce îi privește pe ceilalți, este vorba de patru cetățeni vietnamezi și șase gorjeni. Aceștia au fost internați în spitalul din Târgu-Cărbunești. „Au fost depistați pozitiv la testarea pentru Sars Cov 2. Patru sunt din alt județ. Șase sunt din județul Gorj. Au fost internați la spitalul din Târgu-Cărbunești. A fost demarată ancheta epidemiologică. Este în curs și la ora actuală. Ca primă măsură de prevenție, a fost sistată activitatea pentru o perioadă de 14 zile în acest punct de lucru”, a declarat directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, la Tele3.

Acesta a dat asigurări că lucrurile sunt sub control și nu se pot înrăutăți. Ancheta epidemiologică nu a ajuns încă la final. Ceilalți colegi ai muncitorilor au fost izolați în două hoteluri din Târgu Jiu, unde erau cazați de când au început lucrările. „Cred că situația este sub control. Toate aceste persoane erau cazate în niște spații hoteliere. Erau transportate la punctul de lucru cu niște microbuze ale firmei. Sunt persoane care au intrat în izolare având în contact cu acestea, dar nu este finalizată ancheta. Ancheta este și în alt județ, mai exact în Dâmbovița. De acolo sunt patru persoane pozitive. Sunt mai mulți cărora le-a venit rezultatul negativ. Toți acești angajați au fost testați la inițiativa firmei la un laborator particular, iar acest laborator ne-a comunicat nouă doar cazurile pozitive”, a mai spus șeful DSP Gorj.

Până în acest moment, potrivit ultimei raportări, în Gorj, au fost confirmate 117 cazuri de coronavirus.

Vizualizări: 2,447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: