Zeci de infectați la o fabrică de înghețată

Focar de COVID la o firmă din Alba. 27 de angajați ai Alpin 57 Lux, o firmă care produce înghețată și legume congelate la Sebeș, în județul Alba, sunt infectați cu noul coronavirus.

DSP Alba a anunțat că toate cele 27 de persoane au fost transportate la spitalele din zonă, iar contacții direcți au fost izolați. De asemenea, inspectorii sanitari au luat decizia suspendării temporare a activității până la finalizarea anchetelor și până iginenizarea și dezinfectarea spațiilor în care funcționează firma.

Alpin 57 Lux a primit și o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare.

”Totodată specialiștii epidemiologi au stabilit ca principală cauză a infectărilor nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens. În cadrul unității au fost testați ieri 64 de angajați, urmând ca astăzi sa fie efectuate alte peste 200 de teste COVID-19” au transmis duminică reprezentanții DSP Alba.

În județ au fost depistate duminică 30 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. aproape 10% din numărul total al infectărilor, de la începutul pandemiei.

Vizualizări: 2,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: