Șomajul tehnic ar putea fi prelungit la CE Oltenia

Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia ar putea rămâne în șomaj tehnic și luna viitoare. În mod normal, din 7 iunie, ei ar trebui să revină la serviciu cu toții. Dat fiind faptul că numărul îmbolnăvirilor crește în cadrul companiei, este foarte posibil ca șomajul tehnic să fie prelungit. O decizie finală va fi luată săptămâna viitoare.

Din 7 iunie, ar trebui să se revină la program normal atât în cariere, termocentrale, cât și în sediul central al companiei de la Târgu Jiu. Pentru că au fost depistate mai multe cazuri de infecție cu Covid 19 în rândul angajaților, această decizie ar putea fi amânată, iar oamenii să rămână cu miile în șomaj tehnic și după această dată.

Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei, a vorbit despre această posibilitate: “Lucrăm pe o schemă redusă. Problema noastră este că trebuie să reevaluăm riscurile. Aveam în plan ca după 7 iunie să începem să lucrăm cu toate motoarele, să revenim la lucru cu numărul de personal normal, în jur de 70-80% din salariați. După apariția acestor evenimente, din păcate, și când am putea avea infecții intracomunitare, trebuie să vedem dacă suntem capabili să reluăm activitatea așa cum ne-am propus. Marți, am avut o întrunire a Comitetului pentru Situații de Urgențe. Se va valida de membrii Comitetului de Sănătate și Securitate în Muncă prin teleconferință. Cred eu că am luat toate măsurile care se puteau lua la ora actuală în situația în care ne aflăm”.

Programul final va fi stabilit de conducerea companiei de săptămâna viitoare după ce vor fi consultate, pe rând, și sindicatele. Masca în mijloacele de transport în comun și în birouri este obligatorie pentru toți angajații companiei. „Prezintă noutăți acest program. Reevaluăm situația transportului de personal. La transport, folosirea măștii va deveni obligatorie. Vom pune la dispoziție aceste măști. Există măsuri suplimentare în ce privește distanțarea fizică la locul de muncă atât cât este permis. Avem în vedere să fie la lucru cel mult 50% dintre angajați și după 7 iunie. Va trebui să discutăm și cu partenerii sociali dacă vom continua șomajul tehnic că am stabilit să fie până la data de 5 iunie”, a mai spus Ion Rușeț.

Toți angajații vor primi, în continuare, toate zilele libere pe care le merită, iar concediile de odihnă ar putea fi reprogramate. „Există și posibilitatea reprogramării concediilor de odihnă. Problema vacanțelor pentru iunie, iulie este puțin discutabilă. Vor trebui să fie epuizate toate recuperările pe care le au colegii noștri din producție care au lucrat la foc continuu. Probabil săptămâna viitoare, se va reuni Directoratul companiei și se va dezbate o notă a colegilor de la Resurse Umane, vom discuta și cu partenerii sociali, vom face alternativ aceste întâlniri”, a mai declarat Rușeț, la Tele3.

Vizualizări: 6,653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: