Trădări, demisii şi ameninţări în şedinţa PDL Gorj

Şedinţă tensionată ieri la PDL Gorj. Primarul din Negomir Ion Gruescu a ameninţat cu demisia din funcţia de vicepreşedinte şi i-a dat preşedintelui Ion Ruşeţ un termen de două săptămâni pentru a îi rezolva doleanţele. În caz contrar, îşi rezervă dreptul de a anunţa că nu mai candidează din partea PDL. Gruescu i-a reamintit lui Ruşeţ că l-a susţinut pentru funcţia de preşedinte, trădându-l pe Ionel Manţog, care l-a ajutat „şi personal, şi cu primăria”. Culmea, tot în şedinţa de ieri, Ruşeţ le-a atras atenţia celor care l-au trădat pe Ionel Manţog la alegerile locale din 2008 să plece din partid, pentru că are semnale că s-au coalizat pentru o nouă trădare. Doar că victima trădării va fi anul acesta Ion Ruşeţ.

Senatorul Ion Ruşeţ pare să piardă încrederea reprezentantului său în relaţia cu primarii PDL, Ion Gruescu. La şedinţa BPJ de ieri, Gruescu l-a pus la zis pe senator, căruia i-a reproşat că nu a sprijinit deloc primarii, aşa cum a promis atunci când a fost ales preşedinte. Surse care au participat la şedinţă susţin că Gruescu i-a reproşat lui Ruşeţ că pentru el l-a trădat „pe un om care m-a ajutat şi personal, şi cu primăria”, referindu-se la Ionel Manţog. „Am înţeles că politic aşa era bine atunci, pentru că aşa doreau cei de la centru, dar dumneavoastră nu m-aţi ajutat cu nimic”, ar mai fi spus Gruescu.

Primarul din Negomir a confirmat doar parţial cele susţinute de surse, spunând că nu a fost vorba să nu mai candideze din partea PDL: „Am avut o discuţie mai la obiect, pentru că de când a venit domnul Ruşeţ am fost ca un reprezentant al primarilor şi sunt nemulţumiri. Este vorba de modul în care s-au implicat parlamentarii noştri să rezolve problemele. Eu am fost câştigător şi în campanie, l-am susţinut şi pentru conducerea partidului şi mă aşteptam la mai multe, nu numai pentru comune, ci şi pentru judeţ. Vine din minerit, sindicat şi mă aşteptam că face mai multe pentru judeţul Gorj“, a declarat primarul din Negomir. „Regret că trebuia să spun mai demult“, a mai spus primarul care a amintit că din iulie aşteaptă banii pentru zidul de sprijin care să stopeze o alunecare de teren. Acesta crede că primarii PDL ar fi putut fi ajutaţi, pentru că nu sunt 35 de primari ca la PSD.

Gruescu a dezminţit informaţia potrivit căreia ar candida din partea PNL Gorj. „Nu s-a pus în nici un moment problema să trec la PNL. Am spus că ori nu mai vin la şedinţă ori să plec din calitatea de vicepreşedinte al partidului. Dacă nu se rezolvă doleanţele noastre în două săptămâni…“.

Ruşeţ se teme de trădători

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a confirmat discuţia dintre cei doi, Gruescu şi Ruşeţ, fiind de acord cu colegul său. „Nu pot să zic că a fost o discuţie aprinsă. A criticat modul de implicare al preşedintelui“, a spus Cotojman. Şi el este în situaţia nefastă de a aştepta bani de la Guvern pentru alunecările de teren.

Conflictul cu primarii nu este singura problemă a preşedintelui Ruşeţ, care se teme de trădări. Ruşeţ ar putea fi nevoit să accepte o candidatură pentru şefia Consiliului Judeţean Gorj, dar are temeri că va avea parte de acelaşi tratament ca şi Manţog în 2008, când a candidat pentru aceeaşi funcţie. „Ştiu cine sunt cei care l-au trădat pe Manţog la alegerile locale din 2008 şi dacă au de gând să facă la fel şi cu mine mai bine să plece acum“, ar fi spus Ruşeţ care, chiar dacă nu a dat nume, s-a referit cel mai probabil la tabăra Andrei-Filip.

Cotojman a confirmat avertismentul lui Ruşeţ. „Doreşte ca odată cu intrarea în lupta pentru CJ Gorj să aibă o echipă pe care se poate baza, să nu trădeze în timpul jocului“, a declarat Cotojman.

DECIZIE

Vicepreşedintele Ion Gruescu a mai spus că în BPJ s-a luat decizia ca primarii să se ocupe doar de localităţile lor. Până acum un primar răspundea de mai multe localităţi. Acesta nu şie cine se va ocupa acum de el, cel mai probabil directorii de la deconcentrate.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: